17-05-2017 / Ayman van Bregt

Instagram heeft een nieuwe filterfunctie gelanceerd voor foto’s waarmee gezichten verfraaid kunnen worden. Instagram wil met de gezichtsfilters gebruikers de mogelijkheid bieden om zich op een creatieve en originele manier uit te drukken bij hun vrienden en fans. In dit artikel staan de mogelijkheden van de gezichtsfilters op Instagram op een rij.

Instagram introduceert gezichtsfilters

Instagram lanceert gezichtsfilters om de selfie’s die mensen op Instagram plaatsen ter verrijken voor hun volgers. De filters zijn tevens een manier om uiting te geven aan emotie. Er zijn verschillende filters te vinden die direct te activeren zijn bij het maken van een foto. Instagram heeft hiervoor een nieuwe ‘gezichts-icoon’ opgenomen rechts onderin de app.

Nadat de knop is geactiveerd kunnen gebruikers kiezen uit diverse filters en deze ‘passen’ op je gezicht. De filterfuncties met de camera werken op alle camera’s van de smartphone (voor- en achterkant). Tevens werken de gezichtsfilters met Boomerang; een aparte bewerkings-app van Instagram.

De mogelijkheden van de nieuwe gezichtsfilters worden in de onderstaande video toegelicht:

 

Extra functies toegevoegd op Instagram

Naast het toevoegen van filters voor foto’s, komt Instagram met een nieuwe videofunctie. Met de ‘Rewind’-functie wordt het mogelijk om video’s omgekeerd af te spelen en te delen. Tevens is het mogelijk om meer context te creëren met een nieuwe ‘hashtag sticker’. Door de sticker-icoon rechts bovenin te selecteren kan een specifieke hashtag-sticker worden toegevoegd aan een Instagram-story. Tenslotte is er ook nog een nieuwe wisser (eraser brush) waarmee bij fouten in de tekentool het eenvoudiger is om dingen te wissen. De eraser brush maakt het ook mogelijk om foto’s helemaal op te vullen met een kleur en daarna met de eraser deels te onthullen zoals de onderstaande afbeelding laat zien:

Instagram gezichtsfilter en eraser brush

 

De werking van de nieuwe functies, waaronder de gezichtsfilters voor Instagram, worden toegelicht in het Instagram Help Center. De updates zijn beschikbaar voor iOS– en Android-gebruikers.