31-01-2012 / Martijn Baten

Facebook kan je via e-mail automatisch berichten wanneer er iets op Facebook gebeurt wat jou aangaat. Zelf kun je instellen van welke handelingen die plaatsvinden op Facebook, je de e-mailberichten wilt ontvangen. Op deze manier kun controle houden over de hoeveelheid e-mailberichten van Facebook. In dit artikel leggen we je uit hoe je de e-mailmeldingen kunt instellen:

Stap 1 – Ga naar ‘Accountinstellingen’

Om naar de instellingen te gaan klik je rechts op de menubalk van Facebook op het pijltje. In het menu dat verschijnt kies je voor ‘Accountinstellingen’.

AccountinstellingenStap 2 – Ga naar het tabblad ‘Meldingen’

Op de pagina die verschijnt kies je aan de linkerkant voor het tabblad ‘Meldingen’. Een nieuw tabblad verschijnt waar je alle instellingen vindt voor e-mailberichten.

Meldingen van Facebook

Stap 3 – E-mailfrequentie

Bovenaan het tabblad ‘Meldingen’ vind je het onderdeel ‘E-mailfrequentie’. Deze is standaard voor gebruikers aangevinkt. Facebook wil graag het aantal e-mailberichten die worden verzonden verminderen. Door deze functie aan te vinken krijg je enkel belangrijke updates en overzichten in plaats van afzonderlijke e-mails. Onder belangrijker updates worden onder andere fototags, betaalbevestigingen en beveiligings- en privacymeldingen beschouwd.

E-mailfrequentie instellen

 Stap 4 – Alle meldingen instellen

Op het tabblad ‘Meldingen’ kun je ook voor elke handeling aangeven of je hiervan een e-mailbericht wilt ontvangen. Om dit te doen klik je op ‘bewerken’  bij de functie waarbij je iets wilt instellen. Hierna kun je uit een lijst die verschijnt aangeven of je hier een melding van wilt ontvangen. De instellingen worden automatisch opgeslagen.