22-01-2016 / Ayman van Bregt

Integratie van periscope op twitterTwitter integeert Periscope in de Twitter app. Met deze integratie is het eenvoudiger om live video-uitzendingen via Periscope te delen op Twitter.
In dit artikel staan de mogelijkheden van de integratie van Periscope met Twitter op een rij.

Betere integratie van Periscope met Twitter

De integratie van Periscope met de Twitter app werd aangekondigd in een blogpost van Twitter. Twitter heeft voor de integratie gekozen omdat zowel Twitter als Periscope inzicht geven in wat er gaande is in de wereld. Periscope heeft sinds de lancering vorig jaar 100 miljoen live video-uitzendingen gefaciliteerd. Zowel de live uitzending als de herhalingen zijn direct beschikbaar in de Twitter iOS app.

De integratie van Periscope met Twitter maakt het voor gebruikers eenvoudiger om een groter publiek te bereiken met live video. Tot voor kort was het alleen mogelijk om live video’s te delen vanuit de Periscope app. Twitter gebruikers kunnen vanaf nu Periscope uitzendingen bekijken zonder de beschikking te hebben over een Periscope-account of de afzonderlijke app. Twitter kan op deze manier nog meer visuele content beschikbaar stellen. Uit de Periscope blogpost blijkt dat ook Android- en webgebruikers in de toekomst deze functionaliteit kunnen gebruiken.

In de onderstaande Twitter YouTube video is een uitleg over de integratie te vinden: