04-01-2012 / Ayman van Bregt

Wie rendement uit zijn/haar Twitter-activiteiten wil halen, heeft hiervoor succesindicatoren nodig. Vaak wordt het succes afgemeten aan de ontwikkeling van het aantal volgers maar er kan ook worden gekeken naar engagement. Dit is de mate waarin volgers zich verbinden en verbonden voelen aan jouw activiteiten. De vraag is dan hoe je engagement zichtbaar kunt maken. Mentionmapp is een (gratis) tool die inzichtelijk maakt inzichtelijk wie er over specifieke onderwerpen praat en hoe de community hierbij is georganiseerd op basis van een Twitter-account.

Hoe kun je Mentionmapp zinvol gebruiken?

Mentionmap visualiseert verschillende data waardoor je meerdere inzichten kunt achterhalen. Hieronder zijn enkele voorbeelden gegeven:

  • Ambassadeurs bepalen
    Door Mentionmapp te gebruiken en een Twitter-account op te geven zie je welke mensen veel praten over dit account, hiermee kun je achterhalen welke mensen mogelijk een ambassadeur zijn van de organisatie of persoon achter dit Twitter-account.
  • Interesses achterhalen
    Van de mensen die als mogelijke ambassadeur aangemerkt kunnen worden laat Mentionmapp zien welke hashtags en interessegebieden ze hebben op basis van de berichten die zij delen via Twitter.
  • Beïnvloeders bepalen
    Mentionmapp laat zien wie in het netwerk van je ‘ambassadeurs’ belangrijke gesprekspartners zijn. Mogelijk zijn dit dus mensen die je via ambassadeurs kunt beïnvloeden of andersom.

 

Aan de slag met Mentionmapp

Door de onderstaande twee stappen te volgen kun je zelf aan de slag met Mentionapp.

1: Mentionmapp toegang geven tot Twitter
Klik op de knop ‘Connect’ en log in op Twitter om MentionMapp toegang te geven tot je Twitter-account.

2: Twitter-account invoeren
Voer links bovenin een gewenst Twitter-account in waar je meer van wilt weten. Op basis van dit account worden de resultaten gepresenteerd zoals bovenaan dit artikel.

 

Tip bij het gebruik van Mentionmapp

Mentionmapp presenteert de resultaten op basis van enkele tweets van gebruikers. Door regelmatig gebruik te maken van Mentionmapp zul je een meer betrouwbaar beeld krijgen van de resultaten en ook de mensen beter leren kennen.