14-05-2014 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert mute-knopTwitter heeft op het Twitter-blog de introductie van een mute-knop bekend gemaakt. Met de mute-knop kunnen tweets van andere Twitter-gebruikers (tijdelijk) worden uitgezet. In dit artikel wordt de werking van de Twitter mute-knop toegelicht.

Introductie Twitter mute-knop

De introductie van de Twitter mute-knop komt vlak na het Eurovisiesongfestival (ESF) waarbij de toegevoegde waarde voor sommige gebruikers direct duidelijk zal zijn. Als je geen fan bent van het Eurovisiesongfestival dan kunnen de tweets erover in je tijdlijn van de mensen die je op Twitter volgt best storend zijn. De intensiteit waarmee mensen bij een dergelijk event tweeten is hoog (zie bijvoorbeeld #ESF14). De Twitter mute-knop biedt de mogelijkheid om direct tweets en retweets van Twitter-gebruikers die je volgt te stoppen waardoor je deze niet meer zit in de Twitter tijdlijn.

De Twitter mute-knop werkt via Twitter.com en de mobiele Twitter apps (Twitter voor iPhone en Twitter voor Android). Bij het activeren van de Twitter mute-knop op een volger, krijgt deze Twitter-gebruiker geen bericht hiervan. Uiteraard is het eenvoudig om het ‘mute-proces’ weer ongedaan te maken en weer tweets en retweets te zien van al de personen die je op Twitter volgt. Het gebruik van de Twitter mute-knop staat volledig uitgelegd op de Twitter-pagina ‘Muting users on Twitter‘.

Bron afbeelding: Pando.com.