08-06-2016 / Ayman van Bregt

Introductie vernieuwde Twitter voor Android appTwitter heeft de mobiele Android app vernieuwd. Met de vernieuwde Twitter voor Android app wil Twitter beter aansluiten bij de mogelijkheden die Android biedt. Dit artikel zet de belangrijkste wijzigingen aan de Twitter app op een rij.

Twitter Android app vernieuwt

Iedere dag maken miljoenen Twitter gebruikers gebruik van de Twitter voor Android app. Het nieuwe uiterlijk van de app sluit beter aan bij de mogelijkheden die Android biedt en de wijze waarop veel andere apps via Android zijn ontworpen. Twitter heeft de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • In het menu bovenin de app kan worden gekozen voor de verschillende tabbladen (home, notificaties, direct messages et cetera). Het is vanaf nu eenvoudiger om door de verschillende tabbladen te swipen;
  • Het navigatiemenu verschijnt vanuit de zijkant om gebruikers toegang te bieden tot het eigen profiel, instellingen, Connect-tab en Twitter Highlights;
  • Een nieuwe ‘zwevende’ menuknop onderaan in het scherm om direct te starten met het versturen van een tweet.

 

De vernieuwde Twitter voor Android app is direct beschikbaar als update in de Google Play Store. In de onderstaande Twitter-afbeelding zijn de mogelijkheden van de nieuwe Twitter voor Android app weergegeven:

Introductie vernieuwde Twitter voor Android app