13-02-2012 / Stefan Mooren

Wanneer je LinkedIn gebruikt voor het vinden van opdrachten of een baan, kunnen de resultaten weleens tegenvallen. Een mogelijke oplossing kan zijn om jezelf opnieuw te profileren om zo je LinkedIn profiel aantrekkelijker en/of beter vindbaar te maken. De in Amerika gevestigde Lindsey Polak geeft op het LinkedIn Blog drie tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je jezelf opnieuw (en wellicht beter) profileert via LinkedIn. Hieronder zijn deze tips vertaald en bondig samengevat:

1. Focus

LinkedIn biedt veel functionaliteiten, maar soms is het verstandig om bezoekers van je profiel niet te veel te verwarren. Probeer daarom in één oogopslag duidelijk te maken wie je bent en wat je kunt betekenen. Wanneer je te veel verschillende functieomschrijvingen toont of lid bent van een grote hoeveelheid uiteenlopende groepen, dan is dat geen heldere profilering.

2. Herschrijf

Het is vaak moeilijker om een goede tekst over jezelf te schrijven dan over anderen. Bekijk daarom de omschrijvingen op je profiel nog eens kritisch en vraag desnoods feedback van anderen. Vaak hebben anderen een beter beeld van je kwaliteiten of kunnen ze het op een manier verwoorden die je zelf niet kunt bedenken.

3. Geef

Veel mensen benaderen LinkedIn als een platform om iets te ‘halen’. Wanneer je deze filosofie omdraait en LinkedIn gebruikt om anderen iets te ‘geven’, kun je weleens voor verassingen komen te staan. Je kunt bijvoorbeeld mensen een reactie geven op hun statusupdate, een compliment geven voor een nieuwe functie of een aanbeveling schrijven. Deze kleine activiteiten zorgen ervoor dat je zichtbaar blijft in je netwerk en de waarde die je toevoegt kan zich weleens terugbetalen op de lange termijn.

Artikel: 3 ways to reinvent yourself on LinkedIn

Het volledige artikel van Lindsey Pollak kun je lezen door op de volgende link te klikken: 3 ways to reinvent yourself on LinkedIn.