29-07-2011 / Martijn Baten

Regelmatig krijgen we bij de Nederlandse Social Media Academie de vraag hoe een Twitter account gekoppeld kan worden aan een Facebook profiel.
We geven graag antwoorden op vragen, dus in dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit eenvoudig kunt doen:

Stap 1 – Ga naar de tool

Om je accounts te koppelen, ga je in je webbrowser naar: http://bit.ly/qnaBXb
Op deze pagina klik je op ‘Install Twitter in Facebook’. Je wordt doorgestuurd naar een applicatiepagina op Facebook.

Stap 2 – Geef toestemming

Facebook vraagt of je toestemming wilt geven voor het gebruik van enkele gegevens. Dit is nodig om de koppeling goed te laten werken.
Kies voor ‘Toestaan’ als je verder wilt gaan met het koppelen van Twitter aan Facebook.

Stap 3 – Verbind je Twitter-account

De volgende stap is het aan elkaar koppelen van je Twitter account aan je profiel op Facebook. Door op de Twitter-knop met de tekst ‘Sign in with Twitter’ te klikken, kun je verder gaan.
Vervolgens geef je jouw gebruikersnaam en wachtwoord van Twitter op (als je nog niet bent ingelogd).
Hierna geef je Twitter toestemming om jouw   account te koppelen aan Facebook. Kies voor ‘Allow’ om dit te doen. Je wordt vervolgens automatisch doorgestuurd naar de Twitter pagina op Facebook.

Stap 4 – Waar de tweets plaatsen?

Nu je jouw Twitter account aan Facebook hebt gekoppeld, kun je aangeven of je jouw tweets wilt doorsturen naar je persoonlijke profiel of naar een bedrijfspagina waarvan je beheerder bent.
Je kunt jouw vrienden op Facebook laten weten dat je actief bent op Twitter door te klikken op ‘Share link’. Als je dit doet, verschijnt er een Update op het Prikbord van jouw Facebook profiel met daarin een link naar je account op Twitter.

Ontkoppelen

Wil je stoppen met het doorsturen van je Twitter berichten naar Facebook, dan is het mogelijk om je accounts weer te ontkoppelen. Ga hiervoor naar: apps.facebook.com/twitter/ en klik bovenaan op ‘Want to disconnect your Twitter and Facebook accounts?’. Klik op ‘OK’ en je Twitter account is niet langer gekoppeld aan je profiel op Facebook.

Twitter op je website

Wil je jouw Tweets ook laten doorsturen naar je website, dan kun je dat doen met behulp van een widget. In dit artikel kun je daar alles over leren.