18-11-2011 / Martijn Baten

Stel vragen aan je fans op Facebook

Via jouw Facebook bedrijfspagina kun je in contacten onderhouden met je ‘fans’. Via de functie Facebook Vragen kun je door middel van een ‘poll’ vragen aan ze voorleggen. Wil je bijvoorbeeld weten van je fans wat zij het populairste product en/of dienst van je vinden of wil weten je wat je fans bezig houdt? Met behulp van een poll kun je op een laagdrempelige manier inzichten van fans verzamelen. In dit artikel leer je hoe je Facebook Vragen kunt gebruiken op je bedrijfspagina.

Hoe stel ik een vraag via mijn Facebook bedrijfspagina?

Om een vraag te plaatsen via je bedrijfspagina, ga je naar je eigen bedrijfspagina toe. Op het ‘Prikbord’ van de bedrijfspagina vind je de mogelijkheden om content op je pagina te plaatsen zoals een statusupdate met tekst of een afbeelding. Hier vind je ook de mogelijkheid om een vraag te plaatsen. Klik op ‘Vraag’ als je wilt beginnen met het opgeven van een vraag.

Een vraag stellen aan je fans via een Facebook bedrijfspagina

In het venster wat verschijnt kun je een vraag typen die je aan je fans wilt stellen. Door op ‘Pollopties toevoegen’ te klikken kun je verschillende antwoorden invoeren. Hierdoor kunnen fans gemakkelijk en snel antwoord op je vraag geven. Door de optie ‘Iedereen mag opties toevoegen’ aan te vinken, kun je jouw fans de mogelijkheid geven om alternatieve antwoorden aan te dragen. Ben je klaar met de vraag en ‘pollopties’, klik dan op ‘Plaatsen’ om je vraag te plaatsen op het prikbord van je bedrijfspagina.

Opties toevoegen voor je vraag op een Facebook bedrijfspagina

Video

Meer over het stellen van vragen aan je fans via een Facebook bedrijfspagina kun je zien in onderstaande officiele video van Facebook: