19-08-2015 / Ayman van Bregt

Twitter Direct Messages limiet van 140 tekens opgehevenDe limiet van 140 tekens die van toepassing is op tweets en direct messages op Twitter is opgeheven voor de Twitter Direct Messages (DM). In dit artikel staan de wijzigingen op een rij.

Twitter stopt limiet van 140 tekens voor Twitter Direct Messages

De privé-berichten op Twitter hadden tot voor kort dezelfde beperking in karakters als publieke tweets. Echter heeft Twitter ingezien dat de Twitter Direct Messages een andere dynamiek kennen dan publieke tweets en besloten om de limiet van 140 tekens op te heffen.

Met de mogelijkheid voor een oneindige chatmogelijkheid bij een Twitter Direct Message geeft Twitter direct duidelijk aan dat dit geen consequenties heeft voor de publieke tweets. Publieke tweets blijven beperkt tot een maximum van 140 tekens en kunnen verrijkt worden met afbeeldingen, video’s en emoji’s.

Na opheffing van de limiet van 140 tekens op 12 augustus werken de nieuwe Twitter Direct Messages voor de Android- en iOS-apps, Twitter.com, TweetDeck, en Twitter voor Mac.
De functie wordt in fases uitgerold voor alle gebruikers gedurende de komende weken. Voor Twitter-gebruikers die via sms nog gebruik maken van Twitter Direct Messages blijft de beperking van 140 tekens wel van toepassing.