20-04-2015 / Ayman van Bregt

LinkedIn biedt een integratie met Yahoo mail aanLinkedIn biedt een slimme integratie met Yahoo mail aan. Hierdoor kun je tijdens het e-mailen meer informatie de LinkedIn relatie zien die je een bericht schrijft. In dit artikel staan de mogelijkheden van de integratie op een rij.

LinkedIn biedt integratie met Yahoo mail aan

LinkedIn maakt het mogelijk om de LinkedIn relaties te synchroniseren met het adressenboek van Yahoo mail. Hierdoor wordt het adressenboek van Yahoo mail verrijkt met bijvoorbeeld de LinkedIn profielfoto, de werkgever van de connectie en de huidige functietitel. Wanneer je via Yahoo mail een persoon selecteert die ook een relatie is op LinkedIn, dan toont Yahoo mail extra informatie (zoals in de afbeelding bovenaan dit artikel).

De integratie tussen LinkedIn en Yahoo mail kun je uitvoeren aan de hand van de onderstaande stappen:

    • Ga naar Yahoo mail en klik nadat je bent ingelogd rechtsbovenin op het tandwieltje;
    • Kies vervolgens ‘Settings’ daarna ‘Accounts’ en klik op ‘Connect’ naast LinkedIn.

 

Als je met een muis op een Yahoo-relatie gaat ‘staan’ dan wordt de extra LinkedIn informatie getoond. Het gehele LinkedIn profiel is te zien door op het LinkedIn icoontje te klikken in Yahoo mail bij de desbetreffende persoon.
Op dit moment is de dienst alleen beschikbaar voor Yahoo mail-gebruikers in de Verenigde Staten en werkt alleen voor desktop computers. Gebruikers van Gmail kunnen gebruik maken van de tool Rapportive die dezelfde integratie met LinkedIn voor Gmail biedt.