20-09-2012 / Stefan Mooren

Het is mogelijk om LinkedIn connecties te importeren naar Facebook. Er is geen koppeling tussen de online sociale netwerken of een externe tool die dit kan. Toch is het in een aantal vrij eenvoudige stappen mogelijk. Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe het werkt:

Stap 1 – Ga naar ‘Contacts’ pagina van LinkedIn

Zorg dat je bent ingelogd bij je LinkedIn profiel en kies vervolgens via ‘Contacts’ in de menubalk voor ‘Connections’. Je komt terecht op de pagina met een overzicht van jouw connecties.

Stap 2 – Kies ‘Export connections’

Scroll naar beneden op de pagina en kies ‘Export connections’.

Stap 3 – Exporteer als .CSV bestand

Op de pagina die verschijnt, selecteer je via het keuzemenu onder ‘Export to’ de optie ‘Microsoft Outlook (.CSV file). Vervolgens klik je op de knop ‘Export’. Er wordt ter beveiliging gevraagd enkele woorden over te typen. Wanneer je dit hebt gedaan, kies je de locatie op je computer waar je het contactbestand wilt opslaan.

Stap 4 – Ga naar vriendenpagina van Facebook

Om het zojuist geëxporteerde contactbestand (.CSV) te importeren in Facebook, ga je naar de vriendenpagina van je profiel. Zorg dat je bent ingelogd bij je Facebook profiel en kies rechtsbovenaan in het menu voor ‘Vrienden zoeken’.

Stap 5 – Kies ‘Andere hulpprogramma’s’

Kies onder ‘Persoonlijke contacten toevoegen als vrienden’ voor ‘Andere hulpprogramma’s’ en vervolgens voor ‘Bestand met contactpersonen uploaden’.

Stap 6 – Contacten uploaden

Onder de tekst ‘Microsoft Outlook Express, Thunderbird, Apple Mail en andere’ kies je ervoor om een contactbestand te uploaden. Het is afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt welke knop hiervoor wordt weergegeven. Zodra je het .CSV bestand hebt geselecteerd op je computer, klik je op de knop ‘Contacten uploaden’. Het duurt nu even voordat het contactbestand zichtbaar wordt. Als er een foutmelding verschijnt, probeer het dan nog eens.

Stap 7 – Voeg LinkedIn connecties toe als Facebook vriend

Er verschijnt een venster met de LinkedIn connecties die ook een profiel hebben op Facebook. Selecteer de connecties die je als vriend wilt uitnodigen door het vakje voor hun naam aan te vinken. Het is ook mogelijk om alle connecties tegelijk te selecteren door het vakje voor ‘Alle vrienden selecteren’ aan te vinken. Kies vervolgens ‘Vrienden toevoegen’ om een vriendschapsverzoek naar deze personen te sturen.