13-10-2011 / Stefan Mooren

Hootsuite is uitgebreid met de mogelijkheid om LinkedIn groepen toe te voegen aan het dashboard. Het was al mogelijk om (naast onder andere Twitter en Facebook) een LinkedIn profiel toe te voegen, maar nu kun je dus ook eenvoudig vanaf één plek de groepen waarin je actief bent organiseren. Als je één of meerdere groepen toevoegt aan Hootsuite, dan kun je de activiteiten binnen deze groep(en) volgen en/of zelf berichten plaatsen of reageren op discussies. De nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat je niet telkens LinkedIn hoeft te bezoeken om op de hoogte te blijven. Hieronder wordt uitgelegd hoe je LinkedIn groepen kunt toevoegen:

Stap 1 – Een sociaal netwerk toevoegen

Ga via de instellingen (‘settings’) naar ‘Add Social Network’om het venster te openen waarmee je LinkedIn kunt toevoegen.

Stap 2 – Verbind met LinkedIn

Kies LinkedIn in het keuzemenu en klik vervolgens op de knop ‘Connect with LinkedIn’om verbinding te maken tussen Hootsuite en jouw LinkedIn profiel.

Stap 3 – Geef toestemming

Vul je gebruikersnaam en wachtwoord van LinkedIn in en klik op de knop ‘Allow’ om Hootsuite toestemming te geven om de gegevens van jouw profiel te gebruiken (als je al bent ingelogd dan hoef je alleen op ‘Allow’ te klikken).

Stap 4 – Selecteer de groepen die je wilt toevoegen

Er verschijnt een venster met daarin de LinkedIn groepen waar je lid van bent. Selecteer de groepen die je wilt toevoegen aan Hootsuite door erop te klikken. De geselecteerde groepen worden nu gemarkeerd met een groen vinkje. Ben je klaar met selecteren, klik dan op de knop ‘Finished Importing’ om de groepen te importeren in Hootsuite.

Stap 5 – Bekijk je dashboard

Vanaf nu kun je alle activiteiten van de geïmporteerde LinkedIn groepen bekijken en kun je direct actief zijn vanuit Hootsuite.