05-10-2015 / Ayman van Bregt

LinkedIn integratie met Windows 10-assistent CortanaLinkedIn maakt het voor Windows 10-gebruikers eenvoudiger om de mogelijkheden van LinkedIn te benutten. Dankzij de integratie van LinkedIn met Cortana (de digitale assistent binnen Windows 10) kunnen LinkedIn gebruikers optimaal het grootste zakelijke online netwerk in de wereld gebruiken. In dit artikel staan de mogelijkheden van LinkedIn met Windows 10 op een rij.

LinkedIn geïntegreerd met Windows 10 Cortana

Windows 10 gebruikers die Cortana al gebruiken met een gekoppelde agenda zullen de herinneringen voor afspraken van Cortana kennen. Met de LinkedIn integratie zal Cortana een gebruiker herinneren aan de volgende afspraak en tegelijkertijd informatie van LinkedIn over de persoon met wie de afspraak zal zijn weergeven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de LinkedIn profielfoto, functie-titel, werkgever en met één klik kan meer informatie verkegen worden. Op deze manier kan beter inzicht verkegen worden in gemeenschappelijke relaties, opleiding, werkervaring, et cetera.
De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van de integratie:

LinkedIn integratie met Windows 10 persoonlijke assistent CortanaWindows 10 gebruikers hoeven alleen het LinkedIn-account als ‘Connected account’ toe te voegen in Cortona en de functie zal direct werken.