31-08-2015 / Ayman van Bregt

LinkedIn Lookup helpt bij het snel vinden van collega'sLinkedIn heeft een nieuwe app, en webfunctie geïntroduceerd waarmee collega’s binnen organisaties snel gevonden kunnen worden. LinkedIn Lookup helpt om collega’s te vinden, meer over ze te weten te komen en snel contact met ze op te nemen. In dit artikel staan de mogelijkheden van LinkedIn Lookup op een rij.

LinkedIn Lookup helpt bij het snel vinden van collega’s

In april kwam LinkedIn tot het inzicht dat 30% van de LinkedIn leden die zoeken naar profielen op het sociale netwerk, vaak profielen zijn van collega’s.
Voortbordurend op dit inzicht werd er in Noord-Amerika onderzoek gedaan onder 814 professionals hoe zij het intranet binnen de eigen organisatie gebruiken.
Uit dit onderzoek blijkt dat 38% het intranet effectief vind bij het zoeken naar collega’s en 58% geeft aan dat er veel te verbeteren is bij het zoeken naar collega’s met specifieke vaardigheden. Tevens geeft 46% aan LinkedIn te gebruiken om te zoeken naar collega’s omdat dit sneller en eenvoudiger is en dat de informatie vaak niet actueel is.

LinkedIn Lookup werd ontwikkeld naar aanleiding van deze resultaten en helpt een LinkedIn gebruiker met de volgende zaken:

  • Snel en eenvoudig collega’s vinden met specifieke vaardigheden
    Op LinkedIn kan via LinkedIn Lookup snel gezocht worden naar collega’s met specifieke zoekmogelijkheden op naam, titel, actuele werkervaring en werkervaring uit het verleden, opleidingen en vaardigheden.
  • Meer achtergrondinformatie over collega’s
    LinkedIn Lookup geeft veel informatie over een gevonden collega zoals de profielafbeelding, huidige titel, werkervaring, opleiding, beste vaardigheden en het zakelijke e-mailadres. De informatie in LinkedIn Lookup is alleen beschikbaar voor collega’s en niet voor relaties in het LinkedIn netwerk.
  • Snel contact opnemen met collega’s
    Wanneer de informatie volledig op LinkedIn Lookup te vinden is kan er op diverse manieren contact opgenomen worden. Als er geen informatie voorhanden is krijgt de ontvanger het bericht via het e-mailadres wat gekoppeld is aan LinkedIn.

LinkedIn Lookup kan gedownload worden via de iTunes App Store. Meer informatie over LinkedIn Lookup is te vinden op de speciale LinkedIn Lookup website.