29-10-2018 / Ayman van Bregt

Alweer voor de veertiende keer publiceert LinkedIn het eigen Transparency Report. Hiermee geeft het online sociale netwerk voor professionals inzage en openheid van zaken in verzoeken vanuit overheden in de wereld. Het rapport laat per land de verzoeken bij LinkedIn zien die zijn ingediend over gebruikers. Alle verzoeken worden sinds 2011 bijgehouden op een aparte website. In dit artikel staan de belangrijkste inzichten uit het 14e LinkedIn Transparency Report op een rij.

LinkedIn publiceert 14e Transparency Report

LinkedIn geeft bij verzoeken van overheden nooit informatie vrij zonder daarbij de desbetreffende LinkedIn gebruiker te informeren. Een uitzondering op deze regel wordt alleen gemaakt bij rechtszaken of in noodsituaties. In het LinkedIn Transparency Report wordt inzicht gegeven in de volgende informatie:

  • Het aantal verzoeken vanuit overheden met per land het aantal LinkedIn accounts waar informatie over is verstrekt;
  • De frequentie warmee LinkedIn gehoor heeft gegeven aan overheidsverzoeken en hoeveel LinkedIn accounts het betreft;
  • Het type verzoeken dat LinkedIn heeft ontvangen van de Amerikaanse overheid.

Over meer dan 550 miljoen LinkedIn gebruikers is er slechts van 232 LinkedIn profielen informatie opgevraagd in het eerste halfjaar van 2018. Dit is een lichte daling ten opzichte van het aantal aanvragen in het eerste halfjaar van 2017 (van 237 naar 232). De 232 verzoeken kwamen vanuit Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Singapore, Qatar, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In tegenstelling tot het eerste halfjaar van 2017 is er vanuit Nederland geen verzoek geweest. In het eerste halfjaar van 2017 was er één verzoek.
De onderstaande lijst uit het LinkedIn Transparency Report geeft inzicht in de verzoeken en de resultaten.

LinkedIn publiceert 14e Transparency Report

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.