22-06-2015 / Ayman van Bregt

LinkedIn Pulse opnieuw geïntroduceerdLinkedIn Pulse is opnieuw geïntroduceerd en wordt daarmee door LinkedIn nieuw leven ingeblazen. LinkedIn Pulse zorgt voor een betere nieuwservaring op basis van de content op LinkedIn via mobiel en browser. In dit artikel staan de mogelijkheden van de vernieuwde LinkedIn Pulse op een rij.

LinkedIn Pulse opnieuw geïntroduceerd

LinkedIn nam in 2013 de mobiele nieuwsapplicatie Pulse over. Vervolgens werd LinkedIn Pulse eind 2013 geïntroduceerd als vervanging van LinkedIn Today voor een optimale nieuwsvoorziening. De geheel vernieuwde LinkedIn Pulse biedt mobiele gebruikers voor Android, en iOS nu een gepersonaliseerde nieuwsvoorziening met relevant nieuws voor de professionele context waar LinkedIn gebruikers zich in bevinden.

Na het downloaden van de app en een snel registratieproces is het niet meer nodig om je te abonneren op auteurs of onderwerpen. LinkedIn Pulse presenteert nieuws op basis van de sector waarin je werkzaam bent, de mensen uit het LinkedIn netwerk en de zaken die je volgt op LinkedIn (bijvoorbeeld Influencers, groepen et cetera).

De nieuwe interface biedt een eenvoudige navigatie om snel door verschillende onderwerpen heen te scrollen en niet interessant nieuws snel uit te zetten of juist heel interessant nieuws te bewaren voor later. Dankzij de integratie met LinkedIn Newsle is het ook mogelijk om een notificatie te ontvangen als iemand uit het eigen LinkedIn netwerk in een nieuwsbericht wordt genoemd.

De huidige LinkedIn Pulse-app blijft beschikbaar tot het einde van het jaar voor bestaande gebruikers die niet de nieuwe versie willen downloaden. De nieuwe LinkedIn Pulse-app is te downloaden voor Android smartphones en Apple iOS smartphones.