23-05-2013 / Martijn Baten

LinkedIn Today

Met LinkedIn Today kunnen professionals vanaf nu gerichter vaknieuws volgen via ‘kanalen’. Gebruikers kunnen meer dan twintig verschillende kanalen volgen met specifiek vaknieuws. LinkedIn Today is dé plek binnen het online sociale netwerk voor professionals waar vakgerelateerd nieuws is te vinden. LinkedIn Today filtert de enorme hoeveelheid nieuws die dagelijks online worden gedeeld en stelt aan de hand van een algoritme vast welke nieuwsberichten relevant zijn voor specifieke gebruikers.

Kanalen volgen via LinkedIn Today

Belangrijkste vernieuwing aan LinkedIn Today is de introductie van kanalen. Gebruikers hebben de keuze uit meer dan 20 verschillende kanalen zoals ‘Your Career’, ‘Economy’, ‘Social Impact’ en ‘Big Ideas and Innovation’. In de toekomst zullen meer kanalen toegevoegd worden. Gebruikers kunnen kanalen volgen waardoor ze automatisch updates van deze kanalen zien op de startpagina van LinkedIn. Dit is ook zichtbaar in de mobiele applicatie van LinkedIn die recentelijk is vernieuwd.

Kanalen volgen op LinkedIn Today

De vier menuopties van LinkedIn Today

LinkedIn Today heeft met de aanpassingen een nieuw design gekregen dat beter past en meer in lijn is met de andere functies van LinkedIn. Wie op de startpagina van de functie komt heeft vanaf nu de mogelijkheid om te kiezen uit vier menuopties:

  • Your News: Een gepersonaliseerde pagina binnen LinkedIn Today met het laatste vaknieuws van de kanalen en invloedrijke personen die je volgt;
  • Influencer Posts: Geef een overzicht van de meest populaire blogposts van de invloedrijke personen op LinkedIn;
  • All Influencers: Toont alle meer dan 250 invloedrijke personen die gebruikers kunnen volgen. De personen zijn alphabetisch gesorteerd en op het aantal volgers dat een indicatie geeft van de populariteit;
  • All Channels: Toont alle beschikbare kanalen met vak-gerelateerde onderwerpen waarop het mogelijk is te abonneren.

Menu LinkedIn Today

Slideshare: LinkedIn Today Refreshed with Channels

In een Slideshare presentatie van LinkedIn zijn de vernieuwde functies van LinkedIn Today te zien. Deze presentatie is hieronder weergegeven:

LinkedIn Today zorgt voor relevantie en traffic

LinkedIn Today zorgt niet alleen voor een relevant aanbod van vak-gerelateerd nieuws voor professionals, maar biedt ook mogelijkheden om een zakelijk netwerk uit te breiden. Daarnaast blijkt LinkedIn een positieve invloed te hebben op traffic naar nieuwssites. In het eerder geplaatste NSMA-artikel ‘LinkedIn zorgt voor meer relevantie en traffic‘ zijn elke interessante inzichten te lezen over LinkedIn Today. Andere recent geplaatste artikelen over LinkedIn Today zijn: