11-10-2012 / Stefan Mooren

Mensen die vanwege hun status of visie invloedrijk zijn, krijgen een podium op LinkedIn. Het was al mogelijk om relevante nieuwsbronnen te volgen op basis van je persoonlijke interesses. Nu kunnen er dus ook individuele personen worden gevolgd. Voorlopig bestaat de lijst van personen die gevolgd kunnen worden uit 150 personen. Enkele voorbeelden zijn: Richard Branson, Barack ObamaGuy Kawasaki en Mitt Romney. Hieronder wordt uitgelegd hoe je de invloedrijke personen die LinkedIn heeft geselecteerd kunt volgen:

Ga naar het nieuwsoverzicht

Bovenaan in het nieuwsoverzicht op de Home pagina van je profiel, vind je de sectie ‘get Insights and Ideas Shared bij Thougt Leaders. Kies ‘See more’ om naar de pagina te gaan waar de selectie van invloedrijke personen wordt getoond.

Volg invloedrijke personen

Op de pagina die verschijnt, zijn alle personen zichtbaar die je kunt volgen. Klik onder de profielfoto van de persoon die je wilt volgen op ‘Follow’. Vanaf nu verschijnen nieuwe updates met kennis, ervaringen, perspectieven en inzichten van deze persoon in het nieuwsoverzicht van je profiel.

Jezelf aanmelden als invloedrijk persoon

Het is mogelijk om jezelf op te geven als invloedrijk persoon via dit inschrijfformulier. Vul de gevraagde informatie in via de invoervelden en klik onderaan op ‘Submit’ om de aanvraag naar LinkedIn te versturen.

Uitbreiding hoeveelheid invloedrijke personen

De komende weken gaat LinkedIn de hoeveelheid invloedrijke personen die je kunt volgen uitbreiden. Wie zou jij nog toegevoegd willen zien aan de lijst? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Bron: LinkedIn Blog