02-05-2013 / Martijn Baten

LinkedIn mobiele applicatieLinkedIn heeft een nieuwe versie van de mobiele applicatie geïntroduceerd. Met deze vernieuwde mobiele LinkedIn-applicatie wil het online sociale netwerk voor professionals haar gebruikers helpen om onderweg beter gebruik te kunnen maken van de functies van LinkedIn. LinkedIn is al een geruime tijd bezig met het vernieuwen van haar diensten. Eerst werden al de startpagina, het profielbedrijfspagina’s en de zoekfunctie voorzien van nieuwe functies en design.

Verbeterde gebruikerservaring mobiele applicatie LinkedIn

De gebruikerservaring van de mobiele applicatie is sterk veranderd in vergelijking met de vorige versie. De applicatie is eenvoudiger te bedienen met een menu aan de rechterkant waardoor functies sneller te raadplegen zijn. Na het opstarten van de applicatie vinden gebruikers altijd een overzicht met de meest relevante updates van connecties en invloedrijke professionals. Hiermee wordt het nog gemakkelijker om updates te liken en te reageren op geplaatste content.

Mobiele applicatie LinkedIn

De leeservaring van artikelen uit LinkedIn Today zijn met de nieuwe mobiele applicatie sterk verbeterd. Artikelen geschreven door invloedrijke professionals worden in een aparte lees lay-out getoond, waardoor overbodige opmaak wegvalt en het prettiger is geworden om artikelen te lezen. Naast een verbeterde leesbaarheid is het eenvoudiger geworden om LinkedIn Today te vinden en gebruiken. Vanaf de startpagina kunnen gebruikers direct de content van LinkedIn Today bekijken.

LinkedIn Today in mobiele applicatie

Mobiele applicatie LinkedIn ondersteunt vanaf nu Nederlandse taal

Aangezien de meerderheid van de LinkedIn gebruikers (64 procent) buiten de Verenigde Staten woont, is de nieuwe mobiele applicatie ontwikkeld voor een brede gebruikersgroep. Nederlands wordt daarom vanaf nu als taal ondersteund in zowel de iPhone als Android versie van de applicatie. Met deze toevoeging zijn de mobiele applicaties van LinkedIn te gebruiken in 15 talen: Bahasa Indonesia, Bahasa Malaysia, Engels, Duits, Spaans, Frans, Koreaans, Italiaans, Japans, Portugees, Zweeds, Chinees (traditioneel, vereenvoudigd), Turks, Nederlands en Noors.

Nieuwe mobiele LinkedIn applicatie downloaden

LinkedIn heeft aangekondigd later dit jaar met meer nieuwe toepassingen te komen voor mobiel, waaronder een betere zoekfunctie en sterker gepersonaliseerde updates. De nieuwe mobiele applicatie van LinkedIn is beschikbaar voor iPhone en Android smartphones. Via de website linkedin.com/mobile is meer te vinden over de mobiele applicaties van LinkedIn.

Video: New LinkedIn Mobile App for the Everyday Professional

LinkedIn laat in een korte officiële video de werking van de nieuwe mobiele applicatie zien.

Nieuwe (mobiele) dienst LinkedIn Contacts

LinkedIn ContactsNaast het introduceren van een nieuwe mobiele applicatie om LinkedIn te gebruiken, heeft het sociale netwerk voor professionals ook recentelijk de nieuwe (mobiele) dienst LinkedIn Contacts aangekondigd. Met behulp van LinkedIn Contacts wordt het voor professionals eenvoudiger om het eigen zakelijke netwerk te onderhouden. Meer over het nieuwe LinkedIn Contacts is te lezen in het artikel ‘Een zakelijk netwerk actief onderhouden met LinkedIn Contacts‘.