31-03-2014 / Ayman van Bregt

LinkedIn wijzigt algemene voorwaarden en privacy policyLinkedIn heeft de algemene voorwaarden en privacy policy gewijzigd. De basis van deze wijzigingen is dat LinkedIn de afgelopen jaren veel andere diensten heeft gekocht en deze beter wil integeren met het online sociale netwerk. In dit artikel staan de belangrijkste wijzigingen op een rij.

LinkedIn wijzigt algemene voorwaarden en privacy policy

De basis van de wijzigingen is gericht op het integreren van de overgenomen diensten van Slideshare en Pulse. De wijzigingen in de algemene voorwaarden en privacy policy gaan over hoe LinkedIn omgaat met de gegevens van haar leden, het gebruik van premium services (betaalde diensten), mobiele nummers en de beschikbaarheid van content.

 • Gegevens van LinkedIn leden
  LinkedIn kan van overheden verzoeken krijgen voor het vrijgeven van data en gegevens van haar leden. LinkedIn zal een lid informeren over een dergelijk verzoek tenzij dit om juridische redenen niet mogelijk is.
 • Premium services
  LinkedIn biedt al langer betaalde diensten aan maar heeft deze passage aangepast omdat er een aanbod gericht op bedrijven is wat bestaat uit talent solutions, marketing solutions en sales solutions.
 • Mobiele nummers
  LinkedIn breidt haar diensten wereldwijd uit waarbij het mobiele nummer van een LinkedIn gebruiker een unieke manier van identificatie is. Het is door de wijziging daarom mogeiljk om het mobiele nummer te gebruiken om in te loggen op LinkedIn.
 • Beschikbaarheid van content
  LinkedIn is sinds kort actief in China. Wereldwijd wil LinkedIn zich aan de lokale wetgeving houden. De lokale autoriteiten in China kunnen van LinkedIn verlangen om content te verwijderen op de Chinese LinkedIn versie. Naast de al bestaande mogelijkheid om schadelijke content en content die inbreuk maakt te verwijderen kan er ook content verwijderd worden door verzoek van een overheid.

 

De LinkedIn gebruikers die alle wijzigingen uitgebreid willen nalezen kunnen dit doen op de pagina’s van de algemene voorwaarden en de privacy policy. In de onderstaande LinkedIn video is ook nog een verkorte versie van de privacy policy te zien.