17-09-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceerde bijna 2 jaar geleden LinkedIn Salary om gebruikers beter inzicht te bieden in de hoogte van het salaris in diverse functies en branches. De functie wordt nu verder uitgerold in een aantal landen, waaronder Nederland. In dit artikel staan de verschillende mogelijkheden van LinkedIn Salary op een rij.

LinkedIn Salary beschikbaar in Nederland

LinkedIn stelt de LinkedIn Salary functie beschikbaar in Australië, Ierland, Frankrijk, India, Mexico, Nederland en Spanje. Eerder was de functie al beschikbaar in Canada, Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Met LinkedIn Salary kunnen professionals, bedrijven en recruiters inzicht krijgen in de salarisindicatie van verschillende functies in uiteenlopende sectoren. Hierdoor kunnen zij beter geïnformeerde beslissingen nemen over een nieuwe baan of het werven van talent.

LinkedIn Salary toont informatie over salaris en verdiensten afkomstig van data van meer dan 575 miljoen LinkedIn-leden. Er wordt inzicht gegeven in salaris-, bonus- en equity regelingen voor allerlei functietitels en branches. Ook worden factoren die van invloed zijn op het salaris, zoals jaren ervaring, branche, bedrijfsgrootte, locatie en opleidingsniveau meegenomen. Gebruikers die hun salarisinformatie op LinkedIn delen, kunnen in ruil daarvoor het salaris van duizenden functies, locaties en bedrijven doorzoeken.

Om de privacy te waarborgen wordt verstrekte salarisinformatie gecodeerd opgeslagen en maakt LinkedIn alleen gebruik van geaggregeerde data die niet persoonlijk identificeerbaar is. Bovendien is het opgegeven salaris van leden privé en alleen voor hen zichtbaar.

De top 5 beste betaalde functies in Nederland op basis van de verstrekte data in LinkedIn Salary zijn:

  • Chief Financial Officer: € 128.000;
  • Chief Executive Officer: € 116.000;
  • Human Resources Director: € 108.000;
  • Financial Director: € 102.000;
  • Managing Director: € 100.000.

De onderstaande video geeft meer inzicht in de mogelijkheden van LinkedIn Salary:

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.