19-01-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn biedt uitstekende mogelijkheden om via de geavanceerde zoekfuntie op zoek te gaan naar nieuwe relevante connecties. Behalve de reguliere zoekfunctie is het ook mogelijk om INstant te gebruiken. Dit is een toepassing die vliegensvlug LinkedIn doorzoekt op basis van de zoekopdracht. De zoekresultaten worden snel en overzichtelijk weergegeven en je kunt meteen doorklikken naar de bijbehorende profielen. INstant heeft niet dezelfde filtermogelijkheden als de reguliere zoekfunctie van LinkedIn wel heeft, maar voor wie snel niet al te complexe zoekopdrachten wil uitvoeren, kan het een handige toepassing zijn.

Ga naar de toepassing

Om INstant te gebruiken, klik je op de volgende link:¬†http://instant.linkedinlabs.com/¬†Vervolgens kies je rechts bovenaan de pagina voor ‘Sign in with LinkedIn’.

Koppel INstant aan je profiel

Er verschijnt een venster waarmee je de toepassing toegang kunt geven tot je LinkedIn profiel. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en kies vervolgens voor ‘Ok, I’ll Allow It’.

Voer een zoekopdracht uit

Via het invoerveld kun je een zoekopdracht opgeven. Zo kun je bijvoorbeeld de naam van iemand invoeren of steekwoorden die relevant zijn voor wat je wilt vinden.
De zoekresultaten zijn gesorteerd op basis van je netwerk, wat inhoudt dat de personen die het dichtst aan je zijn verbonden bovenaan staan.