30-06-2014 / Ayman van Bregt

LinkedIn stopt 'Apply with LinkedIn' pluginLinkedIn heeft besloten te stoppen met de ‘Apply with LinkedIn’ plugin. Met deze plugin kunnen sollicitanten makkelijk solliciteren op een vacature waarmee direct de informatie op het LinkedIn profiel gedeeld kan worden. Door gesprekken met klanten en ontwikkelaars van diensten op LinkedIn is besloten om een flexibelere oplossing te bieden ter vervanging van de ‘Apply with LinkedIn’ plugin. In dit artikel staan de wijzigingen op een rij.

LinkedIn stopt met de ‘Apply with LinkedIn’ plugin

In juli 2011 introduceerde LinkedIn de ‘Apply with LinkedIn’ plugin. De mogelijkheden van de ‘Apply with LinkedIn’ plugin zijn in de onderstaande LinkedIn-video te zien:

 

Om meer flexibiliteit te bieden met de functionaliteiten en een betere ondersteuning via mobiele platformen heeft LinkedIn besloten om de ‘Apply with LinkedIn’ plugin te migreren naar de al bestaande ‘Profile API‘.
Met deze oplossing is het voor LinkedIn mogelijk om ontwikkelaars makkelijker gebruik te laten maken van de beschikbare data op LinkedIn en werkt dit beter samen tussen desktopschermen en mobiele schermen.

Consequenties en voordelen van de Profile API ten opzichte van de ‘Apply with LinkedIn’ plugin

In de onderstaande Slideshare-presentatie van een LinkedIn-medewerker zijn de consequenties van de migratie van de ‘Apply with LinkedIn’ plugin naar de ‘Profile API’ inclusief de voordelen op een rij gezet.

 

Uitgebreide technische documentatie is op de ‘Apply with LinkedIn‘-pagina van LinkedIn te vinden.

Bron afbeelding: GigaOm