02-09-2013 / Ayman van Bregt

LinkedIn Universiteitspagina's helpen bij studiekeuzeHet maken van een keuze voor een nieuwe studie of opleiding is voor veel mensen een belangrijke beslissing. LinkedIn kan vanaf nu hulp bieden bij deze keuze. Met de introductie van LinkedIn Universiteitspagina’s worden scholieren en studenten geholpen bij de zoektocht naar een passende opleiding of studie bij een onderwijsinstelling of opleidingsinstituut. In dit artikel worden de mogelijkheden van de nieuwe LinkedIn Universiteitspagina’s toegelicht.

LinkedIn Universiteitspagina’s helpen bij studiekeuze

De LinkedIn Universiteitspagina’s zijn vergelijkbaar met de LinkedIn bedrijfspagina’s voor bedrijven en bieden een overzicht van de mogelijkheden die opleidingsinstituten en onderwijsinstellingen bieden. Met behulp van LinkedIn Universiteitspagina’s kunnen ook studenten, alumni ’s of medewerkers gevonden worden van een onderwijsinstelling of opleidingsinstituut. Aankomende studenten kunnen met behulp van de LinkedIn Universiteitspagina’s eenvoudig inzicht krijgen en een keuze maken voor een toekomstige opleiding. Dit heeft ertoe geleid dat LinkedIn vanaf 12 september de leeftijd voor aanmelding op LinkedIn verlaagd naar 16 jaar. Middelbare scholieren in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunnen zich binnenkort dus ook aanmelden op LinkedIn en zich oriënteren op alle beschikbare onderwijsinstellingen wereldwijd.

De toegevoegde waarde van LinkedIn Universiteitspagina’s

Universiteitspagina’s zijn handig om snel te bepalen welk onderwijstraject het beste past bij een carrièreambitie en goede toekomst mogelijkheden biedt. Sinds vorige week zijn er 200 Universiteitspagina’s uit alle delen van de wereld te vinden waaronder bijvoorbeeld de LinkedIn Universiteitspagina’s van INSEAD, New York University, University of California San Diego, Fundação Getúlio Vargas, University of Michigan, Villanova, Rochester Institute of Technology, University of Illinois.
Maak kennis met jouw eigen opleidingsinformatie en bekijk jouw eigen LinkedIn Universiteitspagina’s van eigen opleidingen.

Mogelijkheden LinkedIn Universiteitspagina’s

De LinkedIn Universiteitspagina’s bieden de volgende mogelijkheden en functionaliteiten:

 • Conversaties
  LinkedIn Universiteitspagina’s zijn een handige plek om op de hoogte te blijven van nieuws en activiteiten van een opleiding en een mogelijkheid om snel vragen te stellen aan alumni, huidige studenten en medewerkers van een opleiding.
 • Onderwijsinstellingen wereldwijd vinden
  Via LinkedIn kunnen eenvoudig opleidingsinstituten en onderwijsinstellingen wereldwijd gevonden worden die helpen inzicht te krijgen in de carrière van alumni (oud-studenten).
 • Succesvolle Alumni
  Met behulp van de LinkedIn Universiteitspagina’s is makkelijk te achterhalen welke alumni een succesvolle carrière hebben doorlopen na de opleiding.
 • Carrièrekansen verkennen
  Een verandering van loopbaan (carrièreswitch) kan verregaande gevolgen hebben. Het inzicht in alumni en het carrièrepad kan goed inzicht geven in de diversiteit en tot welke resultaten dit kan leiden.
 • Netwerk uitbreiden
  Doordat tal van verschillende groepen (studenten, medewerkers, docenten en alumni) samenkomen zijn LinkedIn Universiteitspagina’s een goede plek om te netwerken met oude bekenden en nieuwe relaties op te bouwen.

Om een beeld te krijgen van de nieuwe LinkedIn Universiteitspagina’s wordt hieronder een overzicht weergegeven van de pagina van de New York University.

LinkedIn Universiteitspagina's helpen bij studiekeuze