08-09-2014 / Ayman van Bregt

LinkedIn update gebruikersfuncties voor privacy en dataLinkedIn heeft een update doorgevoerd aan drie verschillende functies voor privacy en data die LinkedIn gebruikers meer controle geven over het gebruik en eigen informatie. In dit artikel staan de wijzigingen op een rij.

LinkedIn komt met update van gebruikersfuncties voor privacy en data

De volgende drie functies zijn door LinkedIn aangepast om gebruikers meer controle te geven over het gebruik van LinkedIn en de informatie die op LinkedIn is geplaatst:

 • Gebruik van LinkedIn op verschillende systemen
  Wie actief en veel gebruik maakt van LinkedIn logt soms in op andere plekken dan een eigen laptop of mobiel. Bij de LinkedIn-instellingen is de nieuwe functie See where you are logged in toegevoegd om te zien op welke plekken het LinkedIn-account nog is ingelogd en hoe lang dit geleden is. Het is hier ook direct mogelijk om uit te loggen op dat systeem.
 • Alle LinkedIn data met één klik downloaden
  LinkedIn biedt sinds kort een data-archief aan waarin alle data van het eigen LinkedIn-account met één klik gedownload kan worden.
  In het data-archief is alles van het LinkedIn-account te vinden zoals accountinformatie, geplaatste updates, zoekopdrachten, advertenties waar op geklikt is en meer. Het LinkedIn data-archief kan hier worden gedownload.
 • Extra beveiliging bij het aanpassen van een LinkedIn-wachtwoord
  LinkedIn stuurt bij het wijzigen van een wachtwoord een e-mail met extra informatie over waar en wanneer het wachtwoord voor het LinkedIn-account is aangepast. Het mailbericht geeft informatie over het systeem van waaraf het wachtwoord is aangepast, het IP-adres en de fysieke locatie.

 

Uitgebreide handleiding LinkedIn profiel maken

Voor iedereen die op LinkedIn wil en precies wil weten hoeDe praktijkgids ‘LinkedIn profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op LinkedIn te maken en te gebruiken.
Bekijk de Praktijkgids LinkedIn profiel maken in onze webwinkel.