09-04-2012 / Stefan Mooren

Verbetert zoeken naar LinkedIn groepen

LinkedIn groepen zijn voor veel LinkedIn gebruikers een manier om te discussiëren over professionele onderwerpen en te netwerken met relevante professionals. LinkedIn telt ondertussen al ruim 1,2 miljoen groepen die zeer uiteenlopen qua onderwerp en thema. Om een nieuwe LinkedIn groep te vinden kun je gebruik maken van de geavanceerde zoekfunctie binnen LinkedIn. Sinds vorige week is deze zoekfunctie voor LinkedIn groepen verbeterd. In dit artikel staan de veranderingen op een rij.

Actieve groepen verschijnen beter

Nieuw in de zoekfunctie is het tonen van LinkedIn groepen op basis van activiteit. Het aantal discussies die binnen de LinkedIn groepen worden gehouden zijn nu, in combinatie met het aantal leden, de belangrijkste maatstaaf om LinkedIn groepen te laten verschijnen in rangorde. Voorheen werden LinkedIn groepen getoond op basis van het aantal leden.

Actieve LinkedIn groepen verschijnen eerder

Nieuwe filteropties

Nieuwe filteropties zoeken naar LinkedIn groepenNaast de nieuwe rangorde, zijn ook een aantal filter-opties verbeterd. Filter-opties zijn de instellingen waardoor je de zoekopdracht kunt verfijnen en gerichter een LinkedIn groep kunt vinden.

Het is vanaf nu mogelijk om groepen te filteren op basis van je eigen connecties. Ben je opzoek naar een LinkedIn groep waar je LinkedIn connecties ook gebruik van maken, met de nieuwe filteroptie kun je dit gemakkelijk vinden. Je kunt zoeken naar eerstegraads, tweedegraads, en derdegraads connecties.

Filter de zoekopdracht op basis van LinkedIn connecties

Nieuw is ook het filteren op basis van categorieën en talen. Standaard wordt er gezocht op groepen in de taal waarin je ook van LinkedIn gebruik maakt. Het specifiek zoeken naar LinkedIn groepen in het Nederlands is bijvoorbeeld handig omdat veel groepen de Engelse taal voeren.

Probeer de nieuwe zoekfuncties uit

De verbeteringen van de zoekfunctie zijn nog niet voor iedereen beschikbaar. Om van de nieuwe ‘LinkedIn Group Search’ gebruik te maken klik je hier. Je wordt dan doorgestuurd naar de nieuwe zoekfunctie.

Meer doen met LinkedIn groepen?

Ben je op basis van dit artikel nieuwsgierig naar de werking van LinkedIn groepen, bekijk dan eens het NSMA ebook: LinkedIn groepen. Deze snelcursus leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om zelf groepen te maken en/of deel te nemen aan groepen en alle mogelijkheden te benutten.