04-12-2017 / Ayman van Bregt
LinkedIn heeft een nieuwe functie geïntroduceerd om de loopbaanontwikkeling van gebruikers beter te ondersteunen. Professionals met ervaringen op een specifiek vakgebied kunnen als mentor gebruikers helpen bij hun ontwikkeling. Met de nieuwe functie LinkedIn Career Advice worden professionals met elkaar verbonden. Dit artikel geeft een toelichting op de werking van het nieuwe LinkedIn Career Advice.

Loopbaanontwikkeling met LinkedIn Career Advice

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat 80% van de gebruikers behoefte heeft aan een mentor of er zelf één zou willen zijn voor anderen. De helft van deze groep weet echter niet waar ze moeten beginnen om een mentor te vinden er er zelf één te worden. Een derde geeft aan moeite te hebben om de juiste persoon te vinden. LinkedIn Career Advice helpt gebruikers om de juiste deskundigen te vinden om zo de loopbaanontwikkeling te stimuleren.

In het dashboard van het LinkedIn profiel is de ‘Career Advice Hub’ te vinden. Van hieruit is het mogelijk om voorkeuren in te stellen voor een gewenste mentor of een gewenste rol als mentor. Linkedin doet ook aanbevelingen voor gebruikers in de Career Advice Hub op basis van gemeenschappelijke interesses en de informatie van het LinkedIn profiel. Als er nieuwe matches zijn stuurt LinkedIn gebruikers een notificatie.

Met meer dan 530 miljoen professionals op LinkedIn is het vinden van een mentor de meest geschikte plek om te starten en te slagen. Op dit moment is LinkedIn Career Advice alleen beschikbaar voor gebruikers in Australië, India, het Verenigd Koninrijk en de Verenigde Staten. De functie zal de komende maanden wereldwijd beschikbaar worden. Via deze link kan worden gecontroleerd of de functie al actief is voor een gebruiker.

Onderstaande video laat de werking en mogelijkheden van LinkedIn Career Advice zien:

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.