27-03-2012 / Martijn Baten

GetAbout.Me

Dagelijks worden er in Nederland heel wat uren doorgebracht op Facebook. Met de nieuwe tool van GetAbout.Me kun je inzichtelijk maken hoe actief je zelf gebruik maakt van Facebook. Door middel van een mooie overzichtelijk infographic krijg je inzicht in welke handelingen je vaak doet op Facebook en op welke tijdstippen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je gebruik kunt maken van de tool GetAbout.Me.

Stap 1 – Ga naar GetAbout.Me

Om te starten met het maken van een infographic ga je in  je webbrowser naar getabout.me. Kies op de pagina de blauwe knop met de tekst ‘Sign in with Facebook’.

Ga in je webbrowser naar GetAbout.Me

Stap 2 – Geef toestemming aan Facebook

Om de applicatie van GetAbout.Me te laten werken moet je toestemming geven aan Facebook om gegevens van je Facebook activiteiten te gebruiken. In het venster wat verschijnt kies je voor ‘Naar de app gaan’. Wil je dat je Facebook vrienden niet zien dat je gebruik maakt van deze applicatie, kies dan eerst links voor ‘Alleen ik’ in  plaats van ‘Vrienden’.

Installeren van de Applicatie GetAbout.Me

In het venster wat daarna verschijnt kun je daadwerkelijk toestemming geven om je gegevens te gebruiken. Kies hier voor de optie ‘Toestaan’ om verder te gaan met het gebruik van de applicatie.

Geef toestemming om je gegevens te gebruiken bij GetAbout.Me

Stap 3 – Jouw Facebook-infographic maken

Nu je Facebook profiel is gekoppeld aan GetAbout.Me kun je beginnen met het maken van een infographic (GetAbout.Me noemt deze ook wel ‘reports’). Standaard kun je een infographic maken van je Facebook gebruik in de afgelopen 12 maanden. Wil je meer opties, dan kun je door de fanpagina te liken, meerdere infographics maken. Het is niet mogelijk om een infographic te maken voor je Facebook bedrijfspagina.

Heb je een keuze gemaakt, dan kun  je door te kiezen voor ‘Generate reports!’ de applicatie een infographic laten maken.

Kies de infographic die je wilt maken met GetAbout.Me

Stap 4 – Bekijk de gemaakte infographic

Op je scherm verschijnt de gemaakte infographic. Bovenaan vind je een overzicht met de activiteiten die je in het verleden hebt gedeeld via Facebook. Eronder kun je statistieken bekijken over de Facebook vrienden die je updates liken en erop reageren. Ook kun je zien op welke momenten je gemiddeld vaak gebruik maakt van Facebook.

Bekijk de gemaakte infographic van je Facebook activiteiten

Stap 5 – Deel de infographic via Facebook

Je gemaakte infographic is in eerste instantie prive en enkel voor jezelf toegangkelijk. Wil je dat anderen je infographic kunnen zien, dan kun je bovenaan de pagina aangeven de infographic te willen delen.  Door het vakje aan te vinken krijg je een ‘publieke link’ die je kunt delen via Social Media.

Tip! Maak een infographic van je LinkedIn profiel

Naast het maken van een infographic van je Facebook activiteiten is het ook mogelijk een infographic te maken van je LinkedIn profiel. In het artikel ‘Maak een infographic van je LinkedIn profiel‘ wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen en gebruiken.