17-04-2012 / Martijn Baten

Maak een mobiele applicatie van je Facebook Bedrijfspagina

Een Facebook bedrijfspagina is geoptimaliseerd om te bekijken via een computer. Op een mobiele telefoon is het bekijken van een Facebook bedrijfspagina echter lastiger. Met de Fanpage Mobilizer van Cabana kun je nu eenvoudig en gratis een mobiele applicatie van je Facebook bedrijfspagina maken. Hierdoor kunnen klanten en fans je bedrijfspagina onderweg gemakkelijk raadplegen voor recente updates en gedeelde content.

Stap 1 – Ga naar ‘FanPage Mobilizer’

Start met het maken van de mobiele applicatieOm van FanPage Mobilizer gebruik te maken ga je in je webbrowser naar: FanPageMobilizer.com. Je komt terecht op een pagina binnen de website van Facebook. Om gratis gebruik te maken van de FanPage Mobilizer dien je eerst de pagina te ‘Liken’. Vervolgens kies je voor ‘Make my app!’

Stap 2 – Start met het maken van een web-app

Op de pagina die verschijnt moet je FanPage Mobilizer toegang geven tot je Facebook profiel. Hierdoor kun je straks je bedrijfspagina selecteren. Kies voor ‘Akkoord’ als je verder wil gaan. Op de pagina die volgt kies je voor de optie ‘Basic iPhone Web App’. Dit is de gratis optie, waarmee je een mobiele versie van je Facebook bedrijfspagina kan maken. Deze versie is geoptimaliseerd voor de iPhone.

Kies voor de gratis optie; Web App

Stap 3 – Selecteer de Facebook bedrijfspagina

Nadat je de keuze hebt gemaakt kun je de bedrijfspagina selecteren waarvan je een mobiele app wilt maken. Dat kan door erop te zoeken middels het zoekvenster of door een bedrijfspagina te selecteren uit de lijst met pagina’s die je zelf op Facebook volgt.

Selecteer een Facebook bedrijfspagina

Stap 4 – Configureer de mobiele app

De laatste stap in het maken van je mobiele applicatie is het personaliseren. Op deze pagina kun je de naam van de applicatie aanpassen. Ook kun je de afbeelding kiezen die wordt getoond op het moment dat de applicatie wordt geladen. Ben je klaar met het instellen, kies dan voor ‘Make my app!’. Je mobiele web-applicatie wordt dan gemaakt.

Het maken van de web-applicatie kan even duren. Je ontvangt een e-mail van FanPage Mobilizer als je applicatie gereed is voor gebruik. Deze link kun je vervolgens openen in de webbrowser op een mobiele telefoon en verspreiden onder je fans/klanten.

De Nederlandse Social Media Academie heeft natuurlijk ook een eigen Web-App gemaakt van de Facebook bedrijfspagina. Je kunt deze vinden door: http://bit.ly/IWKEUg te openen op een iPhone. Hierdoor kun je ons nog gemakkelijker volgen onderweg.

Video over FanPageMobilizer

In onderstaande video van FanPage Mobilizer wordt kort en bondig uitgelegd hoe het maken van een mobiele applicatie voor je Facebook bedrijfspagina precies werkt.

Cabana, het bedrijf achter Fanpage Mobilizer, is overgenomen door Twitter. Hierdoor wordt vanaf 1 December 2012 de tool niet meer ondersteund en aangeboden.