12-12-2018 / Ayman van Bregt

Instagram neemt maatregelen tegen, zoals zij zelf zeggen, inauthentieke activiteiten. Met nieuwe maatregelen wil Instagram nep-likes, -volgers en -reacties tegengaan. Hierdoor moet er meer ruimte komen voor authentieke content die voldoet aan de eisen van het platform. Dit artikel zet de belangrijkste maatregelen tegen nepvolgers op Instagram en het gedrag van deze accounts op een rij.

Maatregelen tegen nepvolgers op Instagram

Door het nemen van maatregelen wil Instagram de relatie die contentmakers en bedrijven opbouwen op Instagram veilig stellen. Op deze manier kunnen Instagram gebruikers beter genieten van relevante content. In de aankondiging van de maatregelen geeft Instagram aan dat er partijen actief zijn op het platform die diensten leveren waarmee de populariteit op Instagram ‘gekocht’ kan worden.

De maatregelen zijn er op gericht om nep-likes, nepvolgers en nepreacties op Instagram geautomatiseerd te verwijderen. Instagram heeft tools ontwikkeld op basis van ‘machine learning’ om accounts te identificeren die hiervoor worden ingezet en daarmee bijdragen aan inauthentieke activiteiten op het platform. Deze activiteiten zijn niet conform de gebruikersvoorwaarden van Instagram.

Instagram zal bij ongewenst gedrag een bericht sturen naar het desbetreffende account om aan te geven dat bepaalde acties op Instagram zijn verwijderd wegens inauthentieke activiteiten. Vervolgens krijgt de beheerder van het account het verzoek om het account veilig te stellen door het wachtwoord te wijzigen. Hiermee kunnen Instagram gebruikers wiens account gehacked is toch nog gebruik blijven maken van het eigen account.

Het is de verwachting dat er de komende periode meer maatregelen genomen zullen worden tegen inauthentieke activiteiten op Instagram.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.