07-07-2017 / Martijn Baten

Facebook komt met een zogenoemde “Wi-Fi zoeken” functie voor de mobiele Facebook app. De functie helpt gebruikers met het vinden van het dichtstbijzijnde, gratis en openbare Wi-Fi netwerk. In dit artikel wordt het vinden van openbare Wi-Fi hotspots met Facebook toegelicht.

Makkelijk openbare Wi-Fi hotspots vinden met Facebook

Facebook heeft in het afgelopen jaar al getest met de functie in geselecteerde landen. Binnenkort wordt de “Wi-Fi zoeken” functie wereldwijd beschikbaar gemaakt voor zowel iOS als Android gebruikers, wat handig is met het oog op de zomervakantie.

De nieuwe functie is te vinden onder “Meer” in de Facebook app. Zodra “Wi-Fi zoeken” wordt ingeschakeld wordt er een kaart weergegeven waarop alle Wi-Fi hotspots in de buurt worden getoond, net als informatie over het bedrijf achter het wifi netwerk. Op deze manier kunnen niet alleen gratis openbare wifi netwerken, maar ook bijvoorbeeld nieuwe cafés en restaurants in de buurt worden ontdekt door gebruikers. Het zichtbaar worden met een openbaar Wi-Fi netwerk kan zodoende voor bedrijven een mogelijkheid zijn om nieuwe klanten aan te trekken.

Wi-Fi netwerken vinden met Facebook

Opt-in functie voor bedrijven

Om in de lijst met openbare Wi-Fi hotspots te verschijnen moeten bedrijven eerst aangeven dat zij over een openbaar netwerk beschikken via de pagina info op hun Facebook bedrijfspagina. Met andere woorden, betreft het een opt-in functie waarbij bedrijven zelf kunnen kiezen of zij in de lijst met beschikbare Wi-Fi netwerken verschijnen of niet. Hiermee behouden lokale bedrijven de controle over de vindbaarheid en zichtbaarheid van hun Wi-Fi hotspot, waardoor de juiste klanten kunnen aantrekken.

Onderstaande video van Facebook laat de werking van de “Wi-Fi zoeken” functie zien:

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.