25-03-2019 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft nieuwe functies voor LinkedIn Messenger geïntroduceerd die ondersteunen bij het plannen van zakelijke afspraken met relaties. In dit artikel worden de nieuwe functies voor LinkedIn Messenger toegelicht.

Makkelijker zakelijke afspraken maken met LinkedIn Messenger

Veel LinkedIn gebruikers hechten waarde aan het relatienetwerk dat ze onderhouden. Uit onderzoek, uitgevoerd door LinkedIn, blijkt dat 70% van de zakelijke professionals succesvol is in het werk door de ondersteuning van het netwerk. Een belangrijke succesfactor voor een krachtig netwerk is om regelmatig contact te hebben met relaties, ook door fysiek af te spreken. De nieuwe functies voor LinkedIn Messenger ondersteunen gebruikers beter bij het inplannnen van afspraken.

Agenda beschikbaarheid voor afspraken
De behoefte om een afspraak in te plannen kan snel ontstaan in gesprekken via LinkedIn Messenger. Een recruiter die een afspraak wil voor een sollicitatiegesprek of een klant graag wil afspreken om zaken bespreken zijn bijvoorbeeld veel voorkomende situaties. Via de LinkedIn app is het mogelijk om beschikbare momenten in de agenda eenvoudig te delen. Door op de kalendericoonn te klikken is het mogelijk om beschikbare opties uit de ‘lokale agenda’ van een smartphone te selecteren en deze direct te delen in LinkedIn Messenger. Meer informatie over deze functie is in het LinkedIn Helpcentrum te vinden.

Eenvoudig een locatie bepalen om af te spreken
De tweede nieuwe functie sluit goed aan op de agendafunctie. In LinkedIn Messenger kan eenvoudig een locatie geselecteerd worden om een afspraak in te plannen. Het is ook mogelijk om een huidige locatie te delen. De locatie kan geselecteerd worden door op de map-icoon te klikken in de LinkedInn App, een locatie te zoeken en vervolgens te versturen. Meer informatie over deze functie is te vinden in het LinkedIn Helpcentrum.

In de onderstaande video van LinkedIn worden de nieuwe functies verder toegelicht:

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.