18-09-2015 / Martijn Baten

Hootsuite Instagram

Instagram heeft in Nederland meer dan 1,8 miljoen gebruikers en biedt bedrijven de gelegenheid om op een visuele manier het gesprek aan te gaan met klanten. Hootsuite biedt sinds kort de mogelijkheid om Instagram updates in te plannen. Hiermee kunnen gebruikers van het social media management dashboard nu ook foto-updates inplannen om later te publiceren. Voorheen was het al wel mogelijk om een Instagram account te monitoren via Hootsuite. In dit artikel staan de mogelijkheden van de integratie van Instagram in Hootsuite op een rij.

NSMA biedt dankzij een samenwerking met Hootsuite de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro. Probeer de uitgebreide functies van Hootsuite nu via deze Hootsuite Pro pagina

Instagram accounts managen met Hootsuite

Met de integratie van Instagram in Hootsuite wordt het voor social media managers gemakkelijker om foto’s voor een gehele week in te plannen en regelmatig de interactie vanuit het social media dashboard te volgen. De mogelijkheden om samen te werken in teams zijn ook voor Instagram beschikbaar. Hiermee kunnen ook collega’s reacties op foto’s beantwoorden en is het voor bedrijven eenvoudiger om frequent aanwezig te zijn op Instagram. De integratie van Instagram in Hootsuite biedt de onderstaande functies/mogelijkheden:

  • Het inplannen en plaatsen van Instagram content;
  • Het monitoren en betrekken van volgers op Instagram;
  • Het beveiligd toegang geven aan anderen voor het managen van Instagram accounts;
  • Samenwerken in teams voor het reageren en goedkeuren van reacties voor Instagram.

 

Een bericht plaatsen op Instagram met Hootsuite

Het plaatsen van een bericht op Instagram via Hootsuite is vooral een uitkomst bij het vooruit inplannen van foto-updates. Instagram verplicht gebruikers om foto’s direct via de eigen app te publiceren zonder een inplanmogelijkheid. Hootsuite heeft als oplossing een slimme koppeling gemaakt met Instagram waardoor het een ‘push-notification’ stuurt wanneer de foto gereed staat om te plaatsen. Vervolgens moet de foto zelf verder live geplaatst worden op Instagram door de Instagram app te openen. Onderstaande video van Hootsuite legt stap-voor-stap uit hoe het plaatsen van een nieuw bericht op Instagram werkt:

Het managen van Instagram accounts met Hootsuite

Naast het direct plaatsen van berichten op Instagram via Hootsuite legt de onderstaande video uit hoe je een Instagram account kunt managen. Zo is het mogelijk om via verschillende kolommen foto’s van volgers te volgen, en foto’s op basis van specifieke hashtags.