12-11-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn komt met nieuwe oplossingen om de privacy en veiligheid voor gebruikers te verbeteren. LinkedIn wil dat er meer aandacht wordt besteed aan het accepteren van uitnodigingen en de mogelijkheden om de eigen zichbaarheid op het platform te beheren. Dit artikel zet de mogelijkheden voor een goede privacy en veiligheid op LinkedIn op een rij.

Meer aandacht voor privacy en veiligheid op LinkedIn

LinkedIn hecht waarde aan het onderhouden van contact tussen gebruikers en het verspreiden van relevante professionele content. Hiermee lijkt het platform meer aandacht te besteden aan het ‘gevecht’ tegen geautomatiseerde content en nepprofielen zoals op Twitter.

LinkedIn benadrukt dat het belangrijk is dat gebruikers controle hebben over hoe zij het platform gebruiken en wat er zichtbaar is op het profiel van een gebruiker. Er zijn drie onderdelen belangrijk voor een goede privacy en veiligheid op LinkedIn:

Zichtbaarheid van het LinkedIn profiel
LinkedIn gebruikers hebben controle over hoe zij zichzelf presenteren op LinkedIn. Zo heeft een gebruiker controle over wie de content op het LinkedIn profiel kan zien en op wanneer een gebruiker gementioned kan worden in berichten door anderen

Informeer LinkedIn bij vreemde situaties
LinkedIn maakt gebruik van geautomatiseerde filters om neprofielen en ongewenste content te identificeren. LinkedIn gebruikers kunnen een bijdrage leveren door nepprofielen en ongewenste content te rapporteren. Kies als gebruiker voor de ‘berichtopties’ (icoon met drie puntjes) bij een bericht, reactie of post op LinkedIn om melding te maken.

Denk na over het LinkedIn netwerk
LinkedIn benadrukt dat het belangrijk is om na te denken hoe een gebruiker zijn/haar netwerk op wil opbouwen. Gebruikers kunnen aangeven van wie zij berichten en uitnodigingen willen ontvangen en kunnen een verzoek weigeren zonder dat een andere LinkedIn gebruiker daarover wordt geïnformeerd. De onderstaande video laat de mogelijkheden hiervoor zien:

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.