25-04-2014 / Martijn Baten

Maandelijkse actieve gebruikers van Facebook via mobiel

Het mobiele gebruik van Facebook groeit sterk. Het online sociale netwerk maakte tijdens een presentatie voor investeerders, bekend dat meer dan 1 miljard gebruikers maandelijks actief gebruik maken van Facebook.

1,27 miljard mobiele gebruikers op Facebook maandelijkse actief

Facebook heeft 1,27 miljard maandelijkse actieve gebruikers en 802 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Het gebruikt van Facebook groeit hiermee nog steeds. En de recente aankoop van WhatsApp en de eerdere aankoop van Instagram maken verdere groei op termijn mogelijk. Onderstaande grafieken uit de presentatie van Facebook laten het aantal maandelijkse (MAUs) en dagelijkse actieve gebruikers (DAUs) zien op het online sociale netwerk.

Maandelijkse actieve gebruikers van Facebook Dagelijkse actieve gebruikers van Facebook

Winst van Facebook verdrievoudigt

De winst van Facebook is in het eerste kwartaal van 2014 verdrievoudigd. Facebook presenteerde in het eerste kwartaal van 2014 een nettowinst van 642 miljoen dollar. De winst in hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg 219 miljard dollar. De omzet steeg tot 2,5 miljard dollar. De inkomsten van Facebook komen voornamelijk uit advertenties op mobiel, wat goed was voor 59 procent van de omzet. Opvallend is, dat in toenemende mate inkomsten verkregen worden uit Azië. Vorig jaar al nam het dagelijks gebruik van Facebook in Azië al sterker toe dan in Europa waarmee Facebook haar positie in Azië verstevigd.

Winst Facebook Q12014

Slides: Facebook Kwartaalcijfers Q1 2014

 

In de onderstaande CNET-publicatie zijn  alle recente kwartaalcijfers van Facebook te bekijken. Deze geven een inzicht in de algehele prestaties van het online sociale netwerk.

Facebook Q1 2014 earnings slides. by CNET News