07-05-2013 / Martijn Baten

Facebook

Facebook heeft recent kwartaalcijfers gepubliceerd over het eerste kwartaal van dit jaar. Uit deze cijfers blijkt onder andere dat het online sociale netwerk 23 procent meer omzet heeft gehaald uit mobiele advertenties in vergelijking tot het laatste kwartaal van 2012. De omzet uit het eerste kwartaal van 2013 bedraagt in totaal 375 miljoen dollar.

Maandelijkse actieve mobiele Facebook gebruikers gestegen met 54%

Met het delen van de kwartaalcijfers geeft Facebook een inkijk in het gebruik van het online sociale netwerk. Onderstaande grafiek laat de groei zien in het aantal maandelijkse actieve mobiele gebruikers. Waar in het eerste kwartaal van 2012 er nog 488 miljoen mobiele actieve gebruikers maandelijks waren, is dit aantal gestegen naar 751 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar. Dit is een stijging van 54 procent in een jaar tijd. Facebook geeft aan dat 189 miljoen maandelijkse actieve gebruikers enkel gebruik maken van Facebook via hun mobiele telefoon. Dit aantal was al sterk gegroeid van 83 miljoen een jaar geleden, naar 157 miljoen in het laatste kwartaal van 2012. 

Begin dit jaar schreven we in het artikel ‘Facebook app meest gebruikt op Android smartphones‘ ook over het aantal maandelijkse actieve gebruikers van Facebook op mobiel. In dit artikel worden ook enkele inzichten gedeeld over het mobiele gebruik van Facebook per platform.

Maandelijkse actieve Facebook gebruikers op mobiel

Ontwikkelaars adverteren op Facebook om apps te promoten

Volgens de kwartaalcijfers van Facebook blijken ontwikkelaars mobiele advertenties gebruiken om de installatie van hun toepassing te stimuleren. 40 procent van de meest gedownloade iPhone en Android applicaties maken gebruik van mobiele installatie advertenties op Facebook. In het afgelopen kwartaal maakten 3.800 ontwikkelaars gebruik van de mobiele installatie advertenties dat heeft geleid tot bijna 25 miljoen downloads van applicaties.

269 miljoen maandelijkse actieve gebruikers in Europa

Naast cijfers over het mobiele gebruik van Facebook, heeft het online sociale netwerk ook het aantal actieve gebruikers in z’n totaliteit gedeeld. Onderstaande grafiek laat zien dat in het eerste kwartaal van dit jaar Facebook 1.1 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft. Voor alleen Europa is dit aantal 269 miljoen. Ter vergelijking, in hetzelfde kwartaal vorig jaar waren dit in Europa nog 239 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Maandelijkse actieve gebruikers Facebook

Slides: Facebook Kwartaalcijfers Q1 2013

Onderstaand zijn de slides te bekijken met alle recente kwartaalcijfers van Facebook. Deze geven een inzicht in de algehele prestaties van het online sociale netwerk.