21-07-2011 / Stefan Mooren

 

Het is mogelijk om meer prestaties aan je profiel op LinkedIn toe te voegen dan alleen de reguliere secties zoals werkervaring (Experience) en je gevolgde onderwijs (Education). Door dit te doen, maak je jouw profiel nog completer en kun je nog meer laten zien wat je in zakelijk opzicht hebt bereikt. Hieronder staan de onderwerpen op een rij die je kunt toevoegen:

  • Certifications: Certificaten die je hebt behaald.
  • Courses: Cursussen en speciale opleidingen die je hebt gevolgd.
  • Honours and Awards: Eervolle vermeldingen en onderscheidingen.
  • Languages: Talen die je beheerst.
  • Organizations: Organisaties en verenigingen waar je lid van was of bent.
  • Projects: Projecten die je hebt gedaan tijdens je werk of opleiding.
  • Patents: Patenten die je hebt verkregen.
  • Skills: Vaardigheden die je beheerst.
  • Test Scores: Scores die je hebt behaald bij testen.

 

Als je één of meerdere van bovenstaande onderwerpen wilt toevoegen aan jouw profiel, klik je allereerst op ‘Add sections’. Vervolgens opent er een venster waar je onder ‘Sections’ de onderwerpen op een rij ziet staan die hierboven zijn besproken.

 

Om een onderwerp toe te voegen aan je profiel, selecteer je deze door erop te klikken. Vervolgens klik je op de knop ‘Add to Profile’. Zodra je hierop klikt, verschijnt er een nieuwe pagina waarmee je de benodigde informatie kunt toevoegen aan het gekozen onderwerp. Voor dit artikel hebben we als voorbeeld gekozen om ‘Skills’ toe te voegen. Hieronder wordt uitgelegd hoe je deze ‘vaardigheden’ daadwerkelijk toevoegt aan je profiel.

Stap 1 – Kies jouw vaardigheden

Op de pagina die verschijnt, typ je in het bovenste vak de vaardigheid in die je wilt toevoegen aan je profiel. Terwijl je typt, geeft LinkedIn ook suggesties van vaardigheden die veel andere gebruikers hebben gekozen. Je kunt de vaardigheid die jij zoekt uit deze lijst van suggesties selecteren of gewoon zelf intypen. Als je klaar bent met typen of selecteren van de gewenste vaardigheid uit de lijst van suggesties, klik je op de knop ‘Add’. Nu verschijnt deze vaardigheid in het veld daaronder. Je kunt meerdere vaardigheden tegelijk toevoegen tot een maximum van 50.

Stap 2 – Voeg de vaardigheden toe

Als je al jouw vaardigheden hebt geselecteerd, klik je op de knop ‘Add Skills’ om deze daadwerkelijk toe te voegen aan je profiel. Vanaf dit moment zijn de door jouw gekozen vaardigheden zichtbaar op je profiel.

Het toevoegen van de overige onderwerpen die je kunt kiezen, werkt volgens hetzelfde principe als hierboven. Wil je meer hulp en tips bij het vervolmaken van jouw profiel op LinkedIn? Bekijk dan eens onze Snelcursus LinkedIn Profiel Maken.