09-12-2013 / Ayman van Bregt

Meest actieve groepsleden in LinkedIn Groepen meer zichtbaarLinkedIn heeft een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd waarmee in LinkedIn Groepen de meest actieve groepsleden beter zichtbaar worden. De nieuwe functionaliteit heet in het Engels ‘Top Contributors in LinkedIn Groups‘. In dit artikel een uitleg over de werking ervan.

Meest actieve groepsleden in LinkedIn Groepen beter zichtbaar

LinkedIn heeft de nieuwe functie binnen de LinkedIn Groepen geïntroduceerd om discussies in groepen te stimuleren. Op deze manier blijven LinkedIn Groepen levendig en aantrekkelijk voor leden in discussie te gaan met andere professionals. Met de nieuwe functionaliteit maakt LinkedIn inzichtelijk hoe actief en invloedrijk een groepslid is. Actieve groepsleden krijgen op deze manier betere zichtbaarheid in de groep en krijgen een ‘erkenning’ voor het deelnemen aan en initiëren van discussies.

De groepsleden die het meest actief zijn worden rechts bovenaan de pagina van een LinkedIn groep getoond. De meest actieve groepsleden hebben een indicator waarmee inzichtelijk is hoe actief iemand is (zie de afbeelding bovenaan dit artikel). Door op de foto van een actief groepslid te klikken krijg je de activiteitenpagina te zien. Hier zijn de activiteiten van het groepslid in één overzicht te zien. De indicator is tevens te zien op het LinkedIn profiel van een LinkedIn-gebruiker. De verschillende niveaus van de indicator worden dagelijks bepaald per LinkedIn Groep. De niveaus die de indicator kan weergeven zijn:

  • Getting started (beginnend actief in een LinkedIn Groep)
  • Finding an audience (een bereik binnen de LinkedIn Groep aan het opbouwen)
  • Making an impact (heeft impact binnen de LinkedIn Groep)
  • Building influence (invloed aan het opbouwen binnen de LinkedIn Groep)
  • Top Contributor (een zeer actieve bijdrage binnen de LinkedIn Groep)

 

Het niveau van activiteit neemt toe naarmate gebruikers meer discussies starten in een LinkedIn Groep en reageren op geplaatste discussies van anderen. Wanneer veel groepsleden reageren op wat je plaatst, groeit de activiteitsindicator. Door minder actief te zijn in een LinkedIn groep zal de indicator-score weer afnemen.

 

Praktijkgids van de week – Praktijkgids LinkedIn Groepen

Voor iedereen die aan de slag wil met LinkedIn Groepen en precies wil weten hoeDe praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om zelf groepen te maken en/of deel te nemen aan groepen en alle mogelijkheden te benutten.
Bekijk de inhoud van NSMA praktijkgids LinkedIn Groepen in onze webshop.