05-02-2012 / Ayman van Bregt

Semiocast deed onderzoek naar het aantal gebruikers in landen en hoe actief zij zijn op Twitter. Op basis van de beschikbare geolocatie van gebruikers op Twitter (tijdszones, taal, GPS-coƶrdinaten en aangegeven locatie) is het geen verrassing dat de meeste gebruikers op Twitter uit de Verenigde Staten komen. Uit het onderzoek komt echter wel naar voren dat qua actief gebruik Nederland, Japan en Spanje voorlopen op de VS. Semiocast analyseerde 383 miljoen Twitter-profielen die voor 1 januari 2012 zijn aangemaakt.

Aantal gebruikers op Twitter

De onderstaande grafiek laat het aantal geregistreerde Twitter-accounts per land zien. De top 3 is als volgt:

  • Verenigde Staten: 107.7 miljoen accounts
  • BraziliĆ«: 33.3 miljoen accounts
  • Japan: 29.9 miljoen accounts

Nederland staat qua aantal geregistreerde gebruikers op de 17e plaats. In December 2011 werden in de VS 6 miljoen nieuwe Twitter-accounts aangemaakt.

Actief gebruik van Twitter

Uit de grafiek bovenaan het artikel blijkt dat de hoeveelheid gebruikers niet alleen belangrijk hoeft te zijn maar juist hoe actief deze gebruikers zijn. Nederland is met 33% het meest actief qua gebruik. De definitie van actief hierbij is dat 33% van alle accounts vanuit Nederland minimaal 1 publieke Tweet hebben geplaatst tussen 1 September 2011 en 30 November 2011. Na Nederland komen Japan (30%) en Spanje (29%).

Meer cijfers over het wereldwijde gebruik van Twitter is te lezen op de website van Semiocast.