15-01-2014 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert nieuw design voor mobiele Android en iPhone appsTwitter heeft een nieuw design geïntroduceerd voor gebruikers van Twitter.com via de internetbrowser. Met de aanpassingen neemt Twitter de elementen van de mobiele apps over in de browser. In dit artikel een overzicht van de wijzigingen aan het design op Twitter.com

Nieuw design voor Twitter.com

Gebruikers van de mobiele Twitter apps (Twitter voor iPhone en Twitter voor Android) zullen veel herkenbare elementen zien in het nieuwe design van Twitter.com. Twitter heeft er naar gestreefd om het gevoel van de mobiele Twitter apps over te brengen naar de website-versie. Dit blijkt uit de onderstaande tweet waarmee Twitter het nieuws bekend maakte.

De huidige versie van Twitter.com heeft een donkere balk bovenaan de pagina die vervangen is in het nieuwe design door een witte variant. De iconen veranderen in enige mate maar de functie en posities van de iconen blijven onveranderd. De rechterbalk in het ontwerp met informatie voor de ingelogde gebruiker is aangepast. In deze balk kunnen bijvoorbeeld trending topics en tips voor het volgen van nieuwe accounts gevonden worden. Het is in het nieuwe design ook mogelijk om een kleur aan het eigen Twitter-profiel toe te voegen. Het nieuwe ontwerp van de Twitter webversie wordt in fases geïntroduceerd bij Twitter-gebruikers. Mocht je het nieuwe ontwerp nog niet hebben, dan is hieronder een voorbeeld te zien van hoe het nieuwe Twitter.com er uit zal zien.

Nieuw design voor mobiele Twitter apps voor Android en iPhone