24-09-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn zorgt voor grote vernieuwingen in het gebruik van LinkedIn groepen. De wijzigingen moeten een betere gebruikerservaring bewerkstelligen en meer gemak waardoor meer gebruikers actief worden in groepen. In dit artikel staan de nieuwe functies voor LinkedIn groepen toegelicht.

Nieuw leven voor LinkedIn groepen met nieuwe functies

LinkedIn heeft de nieuwe functies geïntroduceerd aan de hand van de behoefte van gebruikers om goede gesprekken te voeren met gelijkgestemde professionals. Belangrijke functies voor LinkedIn gebruikers zijn het bespreken van trends in de sector met anderen, het contact onderhouden met oud-studenten, verbonden blijven met bezoekers van evenementen en gesprekken voeren rondom thema’s met gelijkgestemden.

Om hieraan tegemoet te komen is de LinkedIn Groepen-functie  helemaal vernieuwd en beschikbaar voor gebruikers via de website en de mobiele LinkedIn app. LinkedIn groepen beschikken nu over de volgende nieuwe functies:

  • Gebruikers kunnen rijkere content toevoegen aan discussies zoals video’s, afbeeldingen, pdf’s etc.;
  • Nieuwe activiteiten in LinkedIn groepen en geplaatste berichten kunnen sneller gelezen worden door de updates die als notificaties voor gebruikers worden weergegeven;
  • De LinkedIn groepen zijn vanaf nu eenvoudig beschikbaar via niet alleen de desktop, maar ook via de mobiele LinkedIn app voor zowel iOS en Android.

LinkedIn geeft aan dat er binnenkort nog meer nieuwe functies zullen worden geïntroduceerd voor LinkedIn groepen. Alle bestaande LinkedIn groepen zullen automatisch over de nieuwe functies beschikken. Meer achtergrondinformatie over de wijzigingen is terug te lezen in het LinkedIn Helpcentrum.

De onderstaande afbeelding laat de werking van de vernieuwde LinkedIn groepen zien in de mobiele app:

Nieuwe functies voor LinkedIn groepen

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.