24-07-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft nieuwe functies geïntroduceerd voor het sturen van privéberichten. Met de nieuwe functies voor LinkedIn berichten kunnen gebruikers eenvoudiger en uitgebreider berichten uitwisselen. In dit artikel staan de nieuwe functies voor LinkedIn berichten op een rij.

Nieuwe functies voor LinkedIn berichten

Op basis van een analyse door LinkedIn blijkt dat gebruikers de berichtenfunctie op het platform gebruiken voor diverse toepassingen. Zo vinden er gesprekken plaats met collega’s, recruiters voor een nieuwe functie, relaties en gelijkgestemde professionals bijvoorbeeld uit een LinkedIn groep. Om de gesprekken onderling te vergemakkelijken zijn de volgende nieuwe functies geïntroduceerd:

Meer overzicht bij langere berichten
De berichtenfunctie op LinkedIn heeft het ontwerp van een chat. De chatfunctie is nu uit te klappen tot een groter venster waardoor het eenvoudiger is om langere berichten te schrijven en beter overzicht te hebben van de conversatie.

Direct bijlages uploaden
Een belangrijke nieuwe functie is dat bijlagen zoals DOC’s, PDF’s, PPT’s en XLS-bestanden direct vanuit een mobiele telefoon via de LinkedIn app verzonden kunnen worden.

Emoji’s versturen vanaf de desktop
Via de mobiele LinkedIn app was het al mogelijk om emoji’s in gesprekken toe te voegen. Het is nu ook voor desktop-gebruikers mogelijk om emoji’s toe te voegen via de ‘emoji picker’.

Groepsgesprekken tarten en eenvoudig managen
Via de LinkedIn app kunnen eenvoudig groepsgesprekken worden gestart door op het +-icoon te klikken en groepen of personen te selecteren. Tevens kunnen personen eenvoudig verwijderd worden uit gesprekken. Tevens kunnen personen eenvoudig verwijderd worden uit gesprekken en kunnen personen in een groepsgesprek specifiek worden geaddresseerd via een @-mention.

Afbeeldingen eenvoudig invoegen
Afbeeldingen van het internet kunnen eenvoudig gekopieerd worden in geplakt worden in LinkedIn berichten vergelijkbaar als in een e-mail of een Word-document.

De functies zullen deze week voor iedereen beschikbaar komen in de LinkedIn app en desktop.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.