13-11-2012 / Martijn Baten

Nieuwe Facebook vriendschapspagina's in tijdlijn layout

Facebook heeft een nieuwe lay-out aangekondigd voor vriendschapspagina’s. Vriendschapspagina’s geven een overzicht van alle statusupdates, foto’s en evenementen die betrekking hebben op de vriendschap met een Facebook-vriend of -vriendin. Vriendschapspagina’s laten de gedeelde updates op een gedeelde tijdlijn zien tussen jou en de Facebook-vriend of -vriendin, vergelijkbaar met de tijdlijn op een persoonlijk Facebook-profiel.

Het bekijken van een vriendschapspagina kan via het menu op de tijdlijn van een Facebook vriend. Kies op de tijdlijn voor het ’tandwiel’ en kies de optie ‘Vriendschap bekijken’. Vervolgens opent zich de vriendschapspagina met alle gedeeld updates. Wanneer je op je eigen profiel hebt aangegeven een relatie te hebben met iemand, dan kun je via het bezoeken van facebook.com/us een overzicht zien van de gedeelde updates met die persoon.

Vriendschap bekijken op Facebook

Facebook rolt de nieuwe vriendschapspagina’s uit in de komende dagen, dus het is mogelijk dat je deze nog niet kunt bekijken. Wanneer je pagina’s kunt bekijken, dan kun je de pagina zelf bewerken en afbeeldingen verwijderen van de pagina. Deze worden overigens niet verwijderd van Facebook, maar enkel van de gedeelde vriendschapspagina.

Afbeelding: newsroom.fb.nl