07-09-2015 / Ayman van Bregt

Nieuwe LinkedIn-messages geïntroduceerdLinkedIn heeft de eigen berichtendienst ‘LinkedIn Messages‘ vernieuwd. Het nieuwe LinkedIn Messages zorgt ervoor dat conversaties met LinkedIn relaties eenvoudiger kunnen verlopen. In dit artikel staan de mogelijkheden van het nieuwe LinkedIn Messages op een rij.

Nieuwe LinkedIn Messages geïntroduceerd

LinkedIn Messages is opnieuw geïntroduceerd na veel vragen vanuit gebruikers om het communiceren met LinkedIn relaties eenvoudiger te maken. Het uitgangspunt voor de nieuwe LinkedIn Messages zijn de diversiteit aan communicatie van dagelijkse contacten met LinkedIn relaties maar ook internationale contacten. LinkedIn Messages is op de volgende punten veranderd:

  • Een nieuw design wat eenvoudiger oogt en helpt om de conversatie gaande te houden;
  • De interface is heeft een omgeving die vergelijkbaar is met een chat-omgeving (zoals Facebook Messenger of WhatsApp);
  • De rubricering van de berichten zijn ingedeeld op basis van relevante relaties en snel terug te vinden;
  • De push- en e-mailnotificaties zijn vernieuwd zodat je sneller op de hoogte bent van nieuwe belangrijke berichten.
  • Naast de mogelijkheid om foto’s en documenten bij te sluiten bij berichten kunnen ook stickers, emoji’s en GIF’s toegevoegd worden om de conversatie nog persoonlijker te maken;
  • Naast één op één berichten is het ook mogelijk om met een groep berichten te delen.

Onderstaande LinkedIn afbeelding geeft de nieuwe LinkedIn Messages op mobiel weer:

Introductie nieuwe LinkedIn-messages (linkedin berichtencentrum)Engelstalige gebruikers van LinkedIn kunnen per direct gebruik maken van de nieuwe LinkedIn Messages via iOS, Android en Linkedin.com. Anderstalige LinkedIn gebruikers krijgen de komende weken toegang tot het nieuwe berichtencentrum van LinkedIn.