22-06-2016 / Ayman van Bregt

Nieuwe mogelijkheden voor video op TwitterTwitter heeft de mogelijkheden voor video op Twitter verder uitgebreid. Het belang van video op Twitter neemt toe gezien de groei van het aantal video’s met 50% op Twitter sinds 2016. De aanpassingen voor het bekijken en publiceren van video’s op Twitter staan in dit artikel op een rij.

Nieuwe mogelijkheden voor video op Twitter

De uitbreiding voor video op Twitter is gericht op het eenvoudiger bekijken van video’s en het vergroten van het aantal video’s om te kunnen bekijken.
Twitter breidt de mogelijkheden van video uit door de beperking van 30 seconden voor een video te verruimen tot 140 seconden. Een aantal geselecteerde uitgevers van content kunnen zelfs video’s met een lengte tot 10 minuten publiceren. Het uploaden van langere video’s via de mobiele Twitter app (Android en iOS) staat hier toegelicht. Binnenkort zal deze functie ook beschikbaar worden voor Twitter voor Mac en Windows.
De langere videotijd van 140 seconden zal ook op Vine (eigendom van Twitter) beschikbaar worden.

Naast een langere afspeeltijd van video’s gaat Twitter ook gebruikers meer suggesties voor andere video’s op Twitter voorschotelen. Na het bekijken van een video op Twitter krijgen gebruikers in de mobiele app andere video’s voorgesteld om te bekijken.

Tenslotte introduceert Twitter een nieuwe app genaamd Twitter Engage. Twitter Engage stelt Twitter gebruikers met een groot bereik (influencers) in staat om bij het creëren van video-content betere inzichten te krijgen en eenvoudger interactie te hebben met het eigen publiek. In de onderstaande Twitter-video is meer informatie over de mogelijkheden van video op Twitter weergegeven.