10-02-2013 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere hoe je LinkedIn Endorsements kunt verbergen. Verder kwamen statistieken van Facebook advertenties en de groei van Twitter en andere social media platformen aan bod. In dit weekoverzicht staan alle tips & tricks weer op een rij:

250.000 twitter accounts gehacked

Twitter hack leidt tot minimaal 250.000 gehackte Twitter-accounts

Twitter is slachtoffer geworden van een hack-aanval. In dit artikel informatie over deze hack van Twitter en wat je hier aan kunt doen, inclusief een stappenplan om het wachtwoord te wijzigen.
Lees verder

Foto's en video's krijgen een update van Twitter

Twitter breidt video- en foto-functies uit

Twitter heeft de weergave van foto’s en video’s uitgebreid. Grote foto’s en video’s zijn direct zichtbaar.
Lees verder

LinkedIn Endorsements verwijderen

LinkedIn Endorsements verbergen

LinkedIn-gebruikers die endorsements niet langer willen tonen op hun profiel, kunnen ervoor kiezen om de functie in het algemeen of endorsements van specifieke personen te verbergen. In dit artikel wordt uitgelegd wat de reden hierachter kan zijn en hoe het werkt.
Lees verder

Facebook MKB

Facebook deelt cijfers over ‘gepromote berichten’ en ‘aanbiedingen’

Facebook heeft recentelijk nieuwe cijfers gedeeld over producten die zijn gekoppeld aan Facebook bedrijfspagina’s. Volgens Facebook hebben 500.000 bedrijfspagina’s gebruik gemaakt van ‘gepromote berichten’ en hebben 42 miljoen gebruikers een aanbieding geclaimd die via een bedrijfspagina is geplaatst.
Lees verder

Twitter is het snelst groeiende social media platform

Twitter is het snelst groeiende social media platform

Uit het onderzoek van GlobalWebIndex is gebleken dat Twitter het snelst groeiende social media platform is en daarmee voor Facebook en Google+ op de eerste plaats eindigt.
Lees verder

LinkedIn - Lijst ex medestudenten

Bekijk informatie over (ex) medestudenten via LinkedIn Alumni

De loopbaan die (ex) medestudenten doorlopen kan inspirerend zijn of mogelijkheden bieden tot het uitbreiden van je netwerk. De functie LinkedIn Alumni maakt dit mogelijk.
Lees verder

Ribbon

Verkoop producten met Ribbon eenvoudig op Facebook en Twitter

Ribbon maakt het mogelijk om fysieke en digitale producten eenvoudig via Facebook of Twitter te verkopen. Met Ribbon kun je als bedrijf (potentiële) klanten eenvoudig via social media jouw producten laten aanschaffen.
Lees verder

Praktijkgids van de week: LinkedIn Gevorderden

De praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om zelf groepen te maken en/of deel te nemen aan groepen en alle mogelijkheden te benutten.
Lees verder

Voor iedereen die aan de slag wil met LinkedIn Groepen en precies wil weten hoe