06-02-2013 / Ayman van Bregt

Uit onderzoek van de GlobalWebIndex blijkt dat Twitter op dit moment het snelst groeiende social media platform is en daarmee Facebook en Google+ achter zich laat. Het aantal Twitter-gebruikers is met 40% gegroeid (in de periode september – december 2012).

Resultaten GlobalWebIndex onderzoek

De meest opvallende resultaten uit het GlobalWebIndex-onderzoek zijn hieronder uiteengezet.

  • 21% van de wereldwijde internetgebruikers maakt maandelijks gebruik van Twitter;
  • 36% van de wereldwijde internetgebruikers heeft een Twitter-account (485 miljoen mensen in de leeftijdscategorie 16 – 65 jaar);
  • De helft van het aantal actieve Twitter-gebruikers is in eerste instantie actief om tweets van anderen te lezen of hier op te reageren;
  • De groei van Twitter in de Verenigde Staten lijkt af te remmen en groei wordt nu met name verwacht uit opkomende landen zoals Brazilië, Indonesië en India.

Inzicht in de volledige resultaten met grafieken van het GlobalWebIndex-onderzoek wordt gegeven in het artikel ‘Twitter now the fastest growing social platform in the world‘.

twitter groeit het snelste van de social media platformen facebook - google - linkedin

Aanbevelingen voor merken op basis van het GlobalWebIndex-onderzoek

Vanwege de groei van Twitter, is het voor bedrijven en merken relevant om ook actief te zijn binnen dit online sociale netwerk. Er zijn verschillen in het gebruik van Twitter te onderscheiden afhankelijk van de markt en doelgroep waar het bedrijf of merk zich op richt. Analyse van de aanwezigheid van de gewenste doelgroep en hoe Twitter in de lokale doelmarkt (en cultuur) gebruikt wordt, zijn belangrijke eerste stappen.
Daarnaast verandert het gebruik van Twitter omdat een groeiend aantal bedrijven en merken Twitter inzetten als kanaal voor klantenservice. Doordat bedrijven steeds meer aanwezig zijn verwachten klanten ook steeds meer.

Twitter inzetten om klantenservice te bieden

NSMA schreef eerder de volgende artikelen over het inzetten van Twitter als kanaal om klantenservice te bieden: