21-02-2014 / Martijn Baten

Facebook bedrijfspagina

Tijdens bekendmaking van de meest recente cijfers van Facebook zijn een aantal opvallende cijfers gedeeld. Zo blijkt dat 1,23 miljard gebruikers maandelijks actief zijn, 757 miljoen gebruikers dagelijks naar Facebook gaan, 945 miljoen gebruikers maandelijks het online sociale netwerk gebruiken via mobiel en 556 miljoen gebruikers dit dagelijks doen. Facebook deelde ook over de Facebook accounts zelf een interessante statistiek. Facebook heeft een inschatting gemaakt dat ongeveer 5,5 procent tot 11,2 procent van de profielen op het online sociale netwerk nep is.

Meer dan 67,65 miljoen nep-accounts op Facebook

Wanneer er gekeken wordt naar de inzichten op basis van de gedeelde statistieken, blijkt dat ongeveer 67,65 miljoen nep-accounts werden gebruikt in de afgelopen maand. Dat aantal zou volgens de schatting van Facebook op kunnen lopen naar 137,76 miljoen nep-accounts. Facebook heeft in kaart gebracht om wat voor type nep-accounts het betreft. Het gaat hierbij om een schatting, exacte aantallen noemt Facebook niet. Facebook heeft hierbij onderscheid gemaakt tussen drie verschillende typen:

– 4,3 procent tot 7,9 procent van de nep-accounts zijn dubbele accounts die ooit voor een individuele gebruiker zijn aangemaakt. Dit gaat om ongeveer 52,89 miljoen tot 97,17 miljoen van de accounts op Facebook;

– 0,8 procent tot 2,1 procent van de nep-accounts zijn afgekeurd als persoonlijk profiel. Dit wil zeggen dat iemand een profiel heeft aangemaakt voor een bedrijf of interesseonderwerp, geen persoon. Dit gaat om ongeveer 9,84 miljoen tot 25,83 miljoen van de accounts op Facebook;

– 0,4 procent tot 1,2 procent van de nep-accounts zijn accounts die de reglementen van Facebook overtreden. Dit gaat om ongeveer 4,92 miljoen tot 14,76 miljoen van de accounts op Facebook.

Vanaf het eerste rapport voor investeerders in 2012 houdt Facebook bij wat het percentage nep-accounts zijn op het online sociale netwerk. In 2012 was dit 8,7 procent. Omdat Facebook nu een schatting presenteert met een bandbreedte, is het moeilijk om te bepalen of het aantal nep-accounts is toegenomen of niet.

Afbeelding: marcopako / Flickr / Creative Commons