Ontdek wie jouw LinkedIn profiel heeft bekeken

LinkedIn logo

Je kunt op LinkedIn eenvoudig ontdekken wie jouw profiel heeft bekeken. Dit is handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe baan of opdrachten. Door te zien wie jouw profiel heeft bezocht en uit welke sectoren ze komen, kun je zien of jouw aanpak werkt en kun je eventueel zelfs nieuwe contacten leggen. Hieronder wordt uitgelegd hoe het werkt:

Stap 1 – Ga naar de Home pagina

Zorg dat je bent ingelogd bij je profiel op LinkedIn en ga vervolgens naar de Home pagina. Dit is de plek waar je de functie kunt vinden waarmee je kunt ontdekken wie onlangs jouw profiel bekeek.

Stap 2 – Bekijk ‘Who’s Viewed Your Profile?’

Scroll op de Home pagina naar beneden tot je het kader ‘Who’s Viewed Your Profile?’ ziet. Hier zie je meteen een cijfer van het aantal mensen dat jouw profiel onlangs heeft bekeken Als je hierop klikt, verschijnt er een pagina met meer informatie.

Stap 3 – Bezoek de profielen

Op de pagina die verschijnt, zie je in een lijstweergave wie jouw profiel bekeken. Klik op een naam om het profiel van deze persoon te openen. Op deze manier krijg je een nog beter beeld van de mensen die jouw profiel om wat voor reden dan ook hebben bezocht. Soms staan er ook volledig anonieme of deels anonieme gebruikers in deze lijst (bijvoorbeeld ‘Someone at NSMA’). In dat geval hebben deze personen ingesteld dat zij (deels) anoniem andermans profiel kunnen bezoeken.

Anoniem andermans profiel bezoeken

Bij LinkedIn kun je instellen dat andere gebruikers slechts gedeeltelijk of helemaal niet kunnen zien dat jij het profiel van iemand hebt bekeken. Zodra je besluit (anoniem) profielen van anderen te bezoeken, houdt dit in dat je zelf ook niet meer de namen kunt zien van mensen die jou profiel bezochten. Maak hier dus een overwogen keuze in. Volg de uitleg hieronder om te bepalen wat anderen van jou mogen zien:

Stap 1 – Ga naar de privacyinstellingen

Ga via de instellingen van jouw profiel (‘Settings’ -> ‘Privacy Controls’) naar ‘Select what others see when you’ve viewed their profile’. Er opent nu een venster waarmee je kunt instellen wat anderen zien zodra je hun profiel bezoekt.

Stap 2 – Maak een keuze

Maak nu een keuze door één van de volgende opties aan te vinken en kies vervolgens voor ‘Save changes’ om de wijziging te bevestigen:

  • Your name and headline (Recommended): Jouw volledige naam en omschrijving zijn zichtbaar.
  • Anonymous profile characteritics such as industry and title: Slechts enkele kenmerken van jouw profiel zijn zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat jij ook slechts enkele kenmerken van de personen die jouw profiel bezoeken mag zien.
  • You will be totally anonymous: Je bent volledig anoniem. Als je deze optie kiest, kun je helemaal niet meer zien hoeveel- en/of wie jouw profiel bezochten. Deze hele functie is dan niet meer te gebruiken.